Activiştii GreenPeace au ocupat clădirea Consiliului European de la Bruxelles

Florin Răvdan / 12 dec 2019 / 14:41 Salveaza PDF Comentarii
consiliul-europei
consiliul-europei

Poliţiştii belgieni au fost chemaţi pentru a evacua mai mulţi militanţi Greenpeace din clădirea Consiliului European de la Bruxelles. 

"Summitul este menţinut, dar în funcţie de situaţie ar putea fi organizat în clădirea Justus Lipsus" care este lângă clădirea Europa, unde se aflau activiştii, a spus un responsabil al preşedinţiei Consiliului, chiar în timp ce poliţia punea capăt acţiunii de protest.

Intrare spectaculoasă în clădire

 

Poliţia belgiană a desfăşurat o operaţiune pentru a evacua 28 de militanţi ai Greenpeace veniţi cu un vechi camion de pompieri modificat pentru a păcăli forţele de securitate. Ei au escaladat structura metalică a clădirii Europa, noul sediu al Consiliului, şi au desfăşurat un banner pentru a atrage atenţia asupra 'urgenţei climatice'. Imaginea dă impresia unei clădiri în flăcări.

20 de activişti, arestaţi

 

Poliţia a confirmat pentru AFP circa 20 de arestări, conform Agerpres. 

"Ne-am făcut treaba', a declarat Laura Ullmann, o purtătoare de cuvânt a ONG-ului.

La summitul de joi şi vineri, liderii europeni vor încerca să ajungă la un acord asupra obiectivului de neutralitate în materie de emisii de carbon până în 2050, propunere care se află în centrul 'Pactului ecologic' propus de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi care este primit cu reticenţă de trei ţări din Est - Polonia, Ungaria şi Cehia.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25