ActiveWatch sesizează Steaua la UEFA, după scandalul MM - PRO TV

UEFA
UEFA

Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch a reacționat după incidentele dinaintea partidei Vardar Skopje - Steaua București, în care au fost implicați un reporter și un cameraman de la PRO Tv, alături de managerul roș-albaștrilor Mihai Stoica.

"ActiveWatch condamnă public comportamentul huliganic în relația cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum și al ofițerului de presă al echipei, Cătălin Făiniși, și al unor bodyguarzi ai acestora.

Incidentul de ieri se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărțuiri, jigniri și agresiuni ale oficialilor clubului Steaua față de reprezentanții presei, cărora le este împiedicat adeseori și accesul la acțiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacție la modul (critic) în care jurnaliștii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul", se arată pe site-ul organizației.

UEFA, sesizată

Mai mult, reprezentanții ActiveWatch anunță că vor sesiza UEFA în urma acestui caz:

"ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanților Steaua și cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliștilor agresați și intimidați de oficialii Steaua. De asemenea, ActiveWatch face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat și deschis în relația cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare", scrie în finalul mesajului.

Agenţia de Monitorizare a Presei ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel