Acţiuni Provident prăbuşire avertizare demisie

Cristian Oprea / 22 aug 2017 / 12:07 Salveaza PDF Comentarii

O scădere accentuată, de 58%, au înregistrat, marți dimineața, acţiunile Provident Financial după demisia directorului său. Conform The Telegraph, compania a lansat a doua avertizare de profit din ultimele luni. 

O scădere accentuată, de 58%, au înregistrat, marți dimineața, acţiunile Provident Financial după demisia directorului său. Conform The Telegraph, compania a lansat a doua avertizare de profit din ultimele luni. 

Grupul financiar britanic a avertizat, marţi, că se aşteaptă la pierderi cuprinse între 80 şi 120 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea, din cauza unei "deteriorării substanţiale" a performanţelor diviziei de credite rezidenţiale.

Comparativ, în luna iunie a acestui an, Provident avertiza că va realiza pierderi de 60 de milioane de lire sterline în trimestrul al treilea. De asemenea, în avertismentul de profit emis marţi, Provident a retras dividendul interimar declarat în data de 25 iulie şi a avertizat că este puţin probabil să plătească dividende pentru întregul an.

În paralel, directorul general de la Provident Financial, Peter Crook, a demisionat din funcţie cu efect imediat, urmând ca Manjit Wolstenholme să îşi asume rolul de preşedinte executiv.

"Compania a decis că grupul trebuie să îşi protejeze baza de capital şi flexibilitatea financiară", a informat Provident Financial, într-un comunicat de presă.

Provident Financial România nu are legătură Provident Financial UK și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are peste 2,6 milioane de clienţi în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, în Mexic şi Australia.

Conform rezultatelor financiare pentru anul 2016, IPF a înregistrat în regiunea Europei de Sud (România, Ungaria şi Bulgaria) o creştere a valorii creditelor acordate cu 32,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.Totodată, în ceea ce priveşte numărul de clienţi, regiunea a menţinut numărul înregistrat în anul 2015, aproximativ 630.000.

Precizări de la Provident România:

Provident Financial Romania face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie international a Provident Financial Group, care s-a scindat in 2007 si este acum o companie de sine statatoare listata la Bursa de la Londra. PFR a acordat anul trecut imprumuturi cu 27% mai mari decat in anul 2015, in timp ce numarul de client a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane. Reprezentantii Provident Financial Romania au declarat ca nu exista nicio legatura intre compania de Provident Financial UK si Provident Financial Romania. Mai mult, Grupul IPF, din care Provident Financial Romania face parte, a avut o evolutie stabila si este una dintre cele mai puternice companii listate la Bursa de la Londra.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nginx-nxt.M