Acțiuni pentru siguranța traficului rutier. 32.360 sancțiuni contravenționale, aplicate în cinci zile

Acțiuni pentru siguranța traficului rutier / Imagine de fsHH de la Pixabay
Acțiuni pentru siguranța traficului rutier / Imagine de fsHH de la Pixabay

Timp de 5 zile, polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state.

În perioada 17 – 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii au acționat la nivel național pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autoturisme înmatriculate în alte state, informează IGPR într-un comunicat de presă. 

Zilnic, peste 900 de polițiști rutieri au acționat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state.

Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 32.360 de sancțiuni contravenționale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislației rutiere. Din totalul acestora, 1.649 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Totodată, au fost reținute 2.854 de permise de conducere, 133 aparținând conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Tot în cadrul acțiunii, au fost reținute 975 de certificate de înmatriculare, dintre care 120 eliberate de autorități din alte state.

Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 57 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 49 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost constatate 374 de infracțiuni, pentru 41 dintre acestea fiind bănuiți conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel