Acțiunea de căutare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului dispărut în Marea Neagră a fost suspendată

Acțiunea de căutare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului dispărut în Marea Neagră a fost suspendată  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Acțiunea de căutare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului dispărut în Marea Neagră a fost suspendată / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Conducerea ANR a suspendat acțiunea de căutare a ultimilor doi membri ai echipajului pescadorului „Sea Shark 1”.

Conducerea Autorității Navale Române a luat decizia să suspende operațiunile de căutare-salvare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului „Sea Shark 1”, dat dispărut la începutul acestei săptămâni în Marea Neagră, după ce, timp de două zile, au fost lipsite de rezultate.

„În data de 19 mai, ora 08.00, operațiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informații referitoare la cazul Sea Shark 1. Unitățile de intervenție rămân pe atenție”, au anunțat, într-un comunicat de presă, reprezentanții ANR.

Potrivit ANR, operațiunile au fost declanșate în data de 17 mai, la ora 08.20, când Centrul Maritim de Căutare și Salvare de Vieți Omenești pe Mare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea că pescadorul „Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia. MRCC, după investigațiile făcute asupra situației, a declanșat operațiunile de căutare și salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Național SAR și procedurile specifice de căutare și salvare din cadrul MRCC, a celor cinci persoane care formau echipajul navei „Sea Shark 1”, toate de naționalitate română.

Operațiunile de căutare și salvare (SAR) au implicat două nave specializate SAR aparținând Agenției Române de salvare a Vieții pe Mare (ARSVOM), trei nave aparținând Gărzii de Coastă, un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne și un elicopter al Forțelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), precum și grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia. Totodată, în cadrul operațiunilor de căutare și salvare (SAR), MRCC a coordonat și aeronava specializată în acțiuni de urgență pe mare, pusă la dispoziție de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), care executa acțiuni specifice în cadrul acțiunii MMO Black Sea 2021. Acțiunea de căutare și salvare s-a desfășurat până la căderea nopții și au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18 mai, operațiunile de căutare și salvare a ultimilor doi membri de echipaj de pe „Sea Shark 1” au fost reluate cu patru nave, dintre care trei ale ARSVOM și una a Gărzii de Coastă și un elicopter aparținând MApN. Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziție de FRONTEX s-a alăturat unităților implicate în căutarea celor două persoane dispărute. Operațiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilității și căderii nopții, potrivit CTNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel