Acţiune fără precedent în România. Protest amplu

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dumitru Pârvulescu, a declarat că marşul de protest de la Târgu-Jiu la Bucureşti, la care au participat câteva zeci de mineri, a fost o acţiune civică fără precedent în România.

Pârvulescu a mai afirmat că nu se aştepta la semnarea unui protocol cu Ministerul Energiei, afirmând că, prin acţiunea lor, minerii şi energeticienii au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la 'realitatea referitoare la piaţa de energie şi la Complexul Energetic Oltenia'.

'Acest marş a fost o acţiune civică fără precedent în România, acţiune care a dorit să facă auzite problemele care sunt în această companie şi, implicit, în piaţa de energie. Pentru noi a fost o surpriză să vedem că majoritatea românilor au empatizat cu noi, majoritatea românilor sunt supăraţi de ceea ce li s-a întâmplat şi ce li se întâmplă în România, majoritatea românilor nu cunosc ce se întâmplă cu factura la energia electrică, pentru că băieţii aceştia cu bani foarte mulţi dirijează informaţia. Protocolul a fost un act de încheiere a acestei acţiuni, nu ne-am propus când am plecat de aici să semnăm acel protocol, pentru că ştiam că în ultimii ani Guvernul nu a mai semnat niciun protocol cu nicio organizaţie sindicală, nici măcar cu confederaţiile. Nu asta era aşteptarea noastră, aşteptarea noastră a fost de a trezi în români spiritul civic şi realitatea referitoare la piaţa de energie şi la CEO', a precizat Dumitru Pârvulescu.

Reprezentanţii FNME au semnat luni, în prezenţa vicepremierului Costin Borc, un protocol prin care guvernanţii s-au angajat să găsească soluţii pentru rentabilizarea Complexului Energetic Oltenia (CEO). Câteva sute de mineri şi energeticieni au protestat, luni, în Piaţa Victoriei din Capitală. Ei au avut bannere pe care scrie 'ANRE, de ce opriţi mina Gorjului? Siguranţa energetică a ţării în pericol', 'Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni', 'Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia'.

De asemenea, aceştia au purtat veste pe care era inscripţionat mesajul: 'Certificatele verzi, subvenţii din banii românilor pentru regenerabile'. Circa 50 de mineri şi energeticieni au plecat luni, 11 aprilie, într-un marş de 320 de kilometri, de la Rovinari până la Bucureşti, protestând faţă de situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a sistemului energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel