O mănăstire desfășoară acțiuni de împădurire într-o zonă afectată de alunecări

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Funcţionarii mai multor instituţii publice din Botoşani au participat, sâmbătă, la o acţiune de împădurire a unui versant afectat de alunecări de teren pe raza localităţii Agafton, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.

Potrivit sursei citate, terenul aparţine Mănăstirii Agafton, iar acţiunea de împădurire a avut loc la solicitarea măicuţelor de lăcaşul de cult. La acţiune au participat funcţionari ai Consiliul Judeţean, de la Direcţia Silvică, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Garda Forestieră, precum şi reprezentaţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor, care au plantat 300 de puieţi puşi la dispoziţie de Direcţia Silvică din pepinierele proprii.

"Ne pasă de natură, ne pasă de comunitatea în care trăim şi nu puteam să nu răspundem pozitiv unei astfel de provocări. Suntem alături de măicuţele de la Mănăstirea Agafton şi vom încerca să le ajutăm în continuare cât putem. Mă bucur că angajaţii Consiliului Judeţean şi reprezentanţii celorlalte instituţii implicate au fost deschişi la această acţiune. Vreau să le mulţumesc tuturor că, deşi este sâmbătă, şi-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanţarea fizică, masca de protecţie şi celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică", a declarat preşedintele CJ Botoşani, Doina Federovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel