Acțiune comună Poliția Rutieră și Registrul Auto Român. Zeci de mașini au fost trase pe treapta, fie pentru noxe, fie pentru că poluau fonic

În noaptea de 5/6 aprilie, în intervalul orar 22.00-6.00 Brigada de Poliție Rutieră împreună cu inspectorii Registrului Auto Român au efectuat o acțiune pentru depistarea șoferilor și motocicliștilor care au adus modificări autovehiculului, a celor care conduc mașini cu grave defecțiuni, a celor care poluează fonic sau a celor care depășesc limita admisă a noxelor.

Pentru diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere care au principală cauză de producere defecțiunile tehnice ale vehiculelor, precum și în scopul dispunerii măsurilor legale corespunzătoare și implicit a diminuării disconfortului fonic produs de autoturismele/motocicletele cărora le au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare, în perioada 04 – 05 aprilie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, Brigada Rutieră a organizat activități de control în trafic în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

În cadrul acțiunii s-a urmărit starea tehnică a autoturismelor/motocicletelor, prin verificarea:

•sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții;
•sistemului de frânare;
•mecanismului de direcție;
•instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
•existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
•vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
•sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
•corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
•deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
•aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Astfel, au fost controlate peste 70 autovehicule și aplicate 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 lei. Din totalul sancțiunilor 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 25 pentru alte defecțiuni tehnice, 8 pentru transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 6 pentru alte abateri de la normele rutiere in vigoare.

(w670)

În cadrul activităților de control a fost intocmit un dosar penal pentru un șofer care avea permisul suspendat și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice majore.


De asemenea, au fost depistati 2 conducători auto care efectuau transport de persoane in regim de închiriere cu șofer, context în care aceștia au fost sancționati contravențional, iar ca masura complementara s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Brigada de Poliție Rutieră anunță că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Vezi și: Accident cu şapte victime pe DN5, Bucureşti - Giurgiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel