Acordul dintre SUA şi Rusia, o cacealma? Declaraţie suprinzătoare

Poza descriptivă
Poza descriptivă

Staffan de Mistura, reprezentantul ONU Siria a avut o declaraţia surprinzătoare cu privire la acordul dintre SUA şi Rusia, de încetare a ostilităţilor în Siria. De Mistura a lăsat să se înţeleagă că nu este atât de sigur că cele două ţări şi-au dorit cu adevărat ca acest acord să funcţioneze. 

"Vreau să cred, pentru că eu sunt încă un oficial ONU naiv că ei într-adevăr și-au propus ceea ce au spus și au dorit într-adevăr ca aceasta să funcționeze", a afirmat Mistura. "Le cer și îi îndemn firește pe ambii să mai facă un pas suplimentar pentru a vedea dacă poate fi salvat acordul lor", a declarat Staffan de Mistura, reprezentantul ONU Siria, într-o declaraţie preluată de Agerpres. 

Evocând atacurile de o frecvență și intensitate fără precedent asupra cartierelor din estul Alepului, De Mistura a invitat Consiliul să asigure o încetare ostilităților împotriva civililor, stabilirea unei pauze în lupte de 48 de ore pe săptămână pentru asistență umanitară și evacuări medicale.

În același timp, ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat că Rusia nu va mai fi de acord cu acțiuni unilaterale în Siria, relatează RIA Novosti. Revenire la pace a Siriei s-a dovedit a fi o misiune aproape imposibilă din cauză că în această țară operează sute de grupuri armate, iar teritoriul ei este bombardat de "oricine", a afirmat Ciurkin, negând că Rusia bombardează obiective civile în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel