Acordul cu Ucraina, respins de Olanda. Ca la noi cu Schengen

Olandezii se opun  ratificării acordului de asociere a Uniunii Europene cu Ucraina, potrivit unui sondaj de opinie, înainte de  referendumul din  6 aprilie, relatează sxite-ul politico.eu.

Sondajul a fost  realizat de  EenVandaag, radiodifuzorului public olandez, acesta fiind primul barometru înaintea referendumului di  pe 6 aprilie. Peste 50 la sută din alegători sunt pentru respingerea  acordului cu Ucraina, în timp ce un procent de 25 la sută dintre respondenți au declarat că  "probabil" vor respinge acordul.

Pragul pentru ca referendumul să fie luat în considerare este nevoie de o prezență de 30 la sută.

O respingere a acordului "ar putea deschide ușile la o criză continentală" în Europa, a declarat Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, pentru ziarul olandez NRC Handelsblad într-un interviu publicat sâmbătă. Acesta a mai adăugat că   Rusia "poate culege fructele" unui vot în Olanda împotriva legăturilor dintre Uniunea Europeană și Ucraina.

"Vreau ca olandezii să înțeleagă că importanța întrebării este mai departe de Olanda. Nu cred că olandezii vor spune nu, ar deschide ușa pentru o criză continentală mare. Rusia ar culege fructele unei victorii ușoare" a mai declarat Juncker.

[citeste si]

"Hai să nu schimba referendumul într-un vot cu privire la Europa", a spus Juncker.pe.

Referendumul olandez a fost declanșată în urma unei cereri organizate în septembrie de site-ul anti-european GeenStijl, care a strâns peste 450.000 de semnături. 

Acordul final al acordului de asociere a Ucrainei la Uniunea Europeană a fost semnat în iunie 2014, fiind catalogat ca  "un prim pas către aderarea la UE", de către președintele Ucrainei Petro Poroșenko.

Vladimir Putin este o figură deloc populară în Olanda, unde este blamat de mare parte din populație pentru prăbușirea avionului MH17 în estul Ucrainei, unde au murit 298 de oameni, majoritatea fiind cetățeni olandezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel