EXCLUSIV  ACORD Schultz - ALDE - PPE. Socialiștii reacționează ferm

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a negat informația conform căreia exista un acord între Socialiști, ALDE și PPE pentru sprijinirea unui candidat unic la președinția Parlamentului European.

Potrivit informației apărute pe site-ul PPE, acordul era valabil pe durata legislaturii 2014-2019. Conform actului, în prima jumătate a mandatului, socialistul Martin Schulz, a fost ales președinte cu sprijinul Grupului PPE, urmând ca în a doua parte a mandatului, funcția să revină PPE.

PPE a acuzat că atât socialiștii cât și ALDE au candidat propriu.

Cătălin Ivan a clarificat în exclusivitate pentru DC News situația.

”Nu. Nu a fost o astfel de înțelegere. Ar fi ilogic ca PPE să aibă și Comisia, și Consiliul și Parlamentul, toate instituțiile importante la nivel european să fie conduse de popularii europeni. Nu e nici benefic pentru democrația europeană, nici corect pentru că nu au câștigat alegerile în Europa cu majoritate 50%+1”, a spus europarlamentarul.

El a precizat că nu a auzit de un astfel de acord, iar faptul că atât socialiștii cât și ALDE au candidat propriu neagă categoric acordul.

”Nu am auzit de un astfel de acord și nici nu ar sta în picioare. Dacă ar fi existat, cu siguranță Gianni Pittella (nr. candidatul socialiștilor) nu ar fi candidat. Candidatura lui Gianni Pittella și a lui Guy Verhofstadt (nr. candidatul ALDE) arată clar că acest acord nu a existat”, a concluzionat Cătălin Ivan pentru DC News.

Europarlamentarii îl vor desemna prin vot marți 17 ianuarie, la Strasbourg, pe președintele Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel