Acord Rusia-Turcia-Iran. SUA: Mari rezerve

Poza descriptivă
Poza descriptivă

Statele Unite și ONU au primit cu rezerve, joi, acordul semnat de Rusia, Turcia și Iran pentru înființarea unor zone securizate în Siria, relatează DPA.

Departamentul de Stat de la Washington afirmat că sprijină orice efort care poate contribui la pacificarea Siriei, dar purtătoarea de cuvânt Heather Nauert a adăugat: "În lumina eșecului înțelegerilor anterioare, avem motive să fim precauți". Statele Unite așteaptă să vadă dacă regimul de la Damasc, alături de aliatul său, Rusia, poate opri toate atacurile asupra civililor și forțelor de opoziție, "ceea ce nu au făcut niciodată". Pe de altă parte, "opoziția trebuie să-și respecte și ea angajamentele, cu Turcia ca garant, de a se separa de grupurile desemnate ca teroriste", a precizat Nauert.

"Cu toate acestea, sperăm că acest aranjament poate contribui la reducerea violenței, poate pune capăt suferințelor poporului sirian și pregăti terenul pentru o rezolvare politică a conflictului", a mai spus purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel