Acord post-Brexit cu UE, incert. Anunțul lui Boris Johnson

Boris Johnson admite că perspectiva unui acord post-Brexit cu UE este incertă.

Premierul britanic, Boris Johnson, a admis, marţi, că este incertă eventualitatea unui acord cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit, însă susţine că Marea Britanie oricum va prospera, scrie Mediafax. 

"Depunem eforturi imense pentru a găsi soluţii care să respecte în totalitate suveranitatea Marii Britanii, dar suntem departe de certitudinea posibilităţii unui acord şi timpul este foarte scurt", a declarat Boris Johnson, într-o şedinţă de guvern.

Se vrea un acord cu UE

Premierul Marii Britanii susţine că el vrea un acord cu UE, "dar nu cu preţul principiilor centrale asociate suveranităţii şi controlului asupra legilor, frontierelor, fondurilor şi pescuitului".

Însă Boris Johnson susţine, potrivit agenţiei Reuters, că Marea Britanie va prospera oricum, chiar şi fără un acord cu Uniunea Europeană privind viitoarele relaţii bilaterale.

Medii de afaceri sunt preocupate de efectele eventualei încheieri a tranziţiei post-Brexit fără niciun acord.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie

În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel