Acord în domeniul securităţii cu Israel. Dîncu, anunț despre Iron Dome

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

„Suntem în lucru pentru a semna un acord în domeniul securităţii cu Israelul, un acord înnoit, pentru că mai avem un acord de cooperare militară mai vechi, ca să construim pentru industria militară, pentru a aduce tehnologie de vârf în România”, a anunțat Vasile Dîncu.

„Am putea face elemente aici, nu ştiu dacă neapărat din Iron Dome, dar tot elemente de protecţie balistică şi alte lucruri ce ţin de drone şi de alte elemente. Lucrăm la un acord pe care-l vom face foarte repede şi de acolo încolo începem să discutăm despre acest lucru”, a mai zis ministrul Apărării.

„Vorbim despre primii cinci ani care urmează, nu vorbim despre zece ani. Să sperăm că vom reuşi în această perioadă, că vom reuşi şi să strângem legăturile cu Israelul în ceea ce priveşte producţia în România, pe teritoriul nostru, de fapt, asta ne interesează foarte mult. Am discutat asta şi în Coreea de Sud şi în alte locuri. Încercăm să aducem, să revigorăm industria noastră de apărare, ca să construim elemente cât mai multe, de noutate, din domeniul apărării în România şi să sperăm că vom vom reuşi”, a mai zis Vasile Dîncu la Digi 24, conform Rador.

VEZI ȘI: De ce este greu de crezut că Vladimir Putin va apăsa butonul nuclear. Dîncu: Mobilizare parţială s-ar putea să aibă un efect de bumerang

O nouă realitate a războiului din Ucraina intră într-o altă fază. Se vorbeşte despre escaladare, ameninţarea cu arma nucleară este la tot pasul, a pornit chiar de la Putin însuşi. Ce se schimbă în România? La aceste întrebări a răspuns Vasile Dîncu.

„În România nu se schimbă nimic, pentru că eram într-o stare de vigilenţă încă de la începutul războiului, fiind vecini, având Insula Şerpilor în acel moment chiar ca un punct strategic unde se ducea războiul, foarte aproape. NATO, de asemenea, pregătindu-se pentru a apăra Flancul estic, unde suntem şi noi. Ceea ce s-a întâmplat la Madrid aţi văzut că a însemnat un echilibru între nord şi sudul Flancului estic, adică o fortificare pe acest flanc al României, aici, unde se află România. Deci, noi mergem mai departe cu strategia defensivă pe care NATO a pregătit-o aici şi sigur că accelerăm toate procesele de înzestrare cât este posibil astăzi, în acest moment. Încercăm, de asemenea, să ne pregătim în mod firesc aplicaţiile care se fac şi care sunt programate de ani de zile, NATO, pe teritoriul nostru, se desfăşoară în acelaşi ritm, nu schimbă cu nimic acest nou anunţ al lui Putin pe care foarte, foarte mulţi analişti îl etichetează ca fiind unul al neputinţei, mai degrabă, pentru că a vorbi despre armele nucleare şi despre folosirea lor înseamnă mai degrabă o încercare de a descuraja. Este un echilibru al violenţei, al violenţei ultime, ca să spunem aşa, care se naşte prin asemenea declaraţii. Pentru că, până la urmă, este un lucru foarte ştiut: nimeni nu poate folosi armele nucleare împotriva celuilalt, atâta timp cât există un echilibru al acestor arsenale. De fapt, întreaga cursă a înarmărilor, de 50 de ani, de fapt, asta a dus, la un echilibru şi la imposibilitatea de a folosi de fapt armele nucleare în această situaţie, cu riscul, decât cu riscul, sigur, unui război distrugător, care ar distruge omenirea”, a zis Vasile Dîncu. Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel