Acord Moldova-UE. Dodon contrariat de un lider politic

Președintele parlamentului de la Chișinău, Adrian Candu, a declarat că, în pofida criticilor adresate de opoziție și de președintele țării, Igor Dodon, Republica Moldova va continua implementarea cu eforturi duble a prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, relatează vineri site-ul deschide.md, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei, declarația a fost făcută de către Adrian Candu la întâlnirea sa cu președintele camerei inferioare a parlamentului de la Dublin, Sean O'Fearghail, în cursul vizitei sale de lucru în Republica Irlanda.

Cu această ocazie, Andrian Candu a solicitat sprijin politic pentru promovarea temelor legate de Republica Moldova în structurile Uniunii Europene și ale Consiliului Europei.

La rândul său, Sean O'Fearghail a declarat că este important să audă cum evoluează lucrurile în Republica Moldova din prima sursă. În context, oficialul irlandez a anunțat că, în prezent, în cadrul parlamentului irlandez se constituie grupul de prietenie parlamentară cu parlamentul Republicii Moldova.

Sursa amintește că Igor Dodon a efectuat în perioada 6-8 februarie o vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia a avut convorbiri cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu șefa diplomației UE, Federica Mogherini, cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu șeful executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, dar și cu secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller. După discuțiile respective, Dodon a declarat că susține anularea Acordului de Asociere cu UE, că este împotriva inaugurării la Chișinău a Biroului de legătură NATO. Totodată, el a criticat modalitatea de acordare a sprijinului financiar de către UE și i-a învinuit pe oficialii europeni de aplicarea dublelor standarde în raport cu Chișinăul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel