Acord comercial UE-SUA. Ursula von der Leyen, anunţ după ameninţările lui Trump

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Finalizarea unui acord comercial între SUA şi UE este posibilă în ''câteva săptămâni'', a declarat miercuri la Davos preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunţ ce vine în urma ameninţărilor repetate ale Washingtonului privind instituirea de taxe vamale asupra automobilelor europene dacă UE nu acceptă un astfel de acord.

Pe ansamblu, am avut o conversaţie foarte bună cu preşedintele american Donald Trump, a spus Von der Leyen în faţa presei la forumul de la Davos, scrie France Presse. Prevedem că vom avea în câteva săptămâni un acord pe care-l vom putea semna împreună, a asigurat ea, precizând că o astfel de înţelegere va acoperi atât comerţul cât şi sectoarele tehnologic şi energetic.

Nu este o idee bună să ne angajăm în diferende comerciale luni la rând şi ne-am aşezat amândoi împreună pentru a negocia şi a găsi soluţii, a continuat şefa executivului comunitar, după ce preşedintele american a ameninţat cu instituirea unor taxe vamale asupra produselor europene.

Dacă nu putem să facem un acord comercial (cu UE), va trebui să punem o taxă de 25% asupra maşinilor lor, a afirmat Trump într-un interviu acordat postului Fox News. Dar secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a legat ameninţarea la adresa europenilor privind instituirea de taxe vamale nu de un acord comercial, ci de taxarea sectorului digital, un subiect foarte conflictual între SUA şi unele ţări europene.

Ursula von der Leyen a mai spus în faţa presei că indiferent care ar fi subiectele negociate, va exista o nouă abordare faţă de cea practicată de predecesorul ei, Jean-Claude Juncker. Anterior, într-un interviu la CNBC, Trump a afirmat că Jean-Claude era un prieten, dar, sincer, era foarte greu să te înţelegi cu el. Preşedintele american s-a declarat în schimb mulţumit de prima sa întâlnire cu Ursula von der Leyen, care s-a desfăşurat marţi la Davos, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel