Acord Brexit, val de demisii. Ce i se reproșează Theresei May

Guvernul britanic a aprobat, miercuri, după o ședință maraton, acordul pentru Brexit. Anunțul a fost făcut de către premierul Theresa May. La scurt timp, a determinat un val de demisii în Marea Britanie.

Condițiile, în special cele pentru Irlanda de Nord, au determinat mai mulți oficiali, printre care și Ministrul pentru Brexit, Dominic Raab, să demisioneze. El consideră că integritatea teritorială a țării este în pericol și că cetățenii britanici nu au votat așa ceva.

„Regret să anunț că, după reuniunea guvernului de ieri (miercuri-n.r.) privind acordul pentru Brexit, trebuie să demisionez", a postat pe Twitter Dominic Raab.

Raab a spus că aranjamentul privind Irlanda de Nord este acum punctul de pornire pentru convorbiri privind viitoarele relații, care vor prejudicia grav a doua fază a negocierilor.

Parlamentarii, reproșuri pentru Theresa May

Parlamentării i-au reproșat Theresei May același lucru. Jeremy Corbin, liderul Partidului Laburist, a declarat: „Acesta nu este acordul care a fost promis țării, iar Parlamentul nu poate și cred că nu va accepta alegerea falsă între acest acord prost și niciun acord".

Una dintre principalele prevederi ale proiectului de acord sună cam așa:

„Perioada de tranziție până la sfârșitul lui decembrie 2020, ce poate fi prelungită o dată. În această perioadă, Marea Britanie va respecta normele UE, inclusiv contribuțiile financiare. Acestea sunt estimate la 39 de miliarde de lire sterline."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel