Acord Brexit. UE: Nicio garanție pentru Marea Britanie!

Darius Muresan / 04 feb 2019 / 17:26 Salveaza PDF Comentarii
Brexit
Brexit

Secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, a negat luni că blocul comunitar ia în considerare să ofere Marii Britanii garanţii juridic constrângătoare care ar putea asigura un sprijin în legislativul de la Londra pentru acordul cu privire la Brexit, transmite Reuters.

Selmayr a mai afirmat, pe Twitter, după o întâlnire la Bruxelles cu membri ai parlamentului britanic, că discuţia, purtată cu două luni înainte de termenul prevăzut pentru ieşirea Regatului Unit din UE, a arătat că blocul comunitar a avut dreptate să înceapă, în urmă cu un an, preparativele pentru un Brexit fără acord.

Reacţionând la relatările despre comentariilor unor parlamentari, care sugerau că UE va lua în considerare garanţii juridic constrângătoare privind modul în care va funcţiona acordul de retragere, Martin Selmayr a transmis pe Twitter: 'De partea UE, nimeni nu are în vedere acest lucru. Întrebaţi dacă vreo garanţie ar ajuta ca Acordul de Retragere să treacă prin Camera Comunelor, răspunsurile parlamentarilor au fost neconcludente'.

'Întâlnirea a confirmat faptul că UE a procedat corect să înceapă pregătirile pentru o (retragere din UE) fără acord (a Marii Britanii) în decembrie 2017', a adăugat secretarul general al Comisiei Europene.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23