Acord Brexit. Tusk: Speranțe înainte de finalul lui 2018

Donald Tusk, a declarat sâmbătă că este posibil să se ajungă la un acord cu Marea Britanie înainte de sfârşitul anului în curs în ce priveşte ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană

Donald tusk, preşedintele Consiliului European, susține că 'Vom încerca în octombrie (...) şi cred că sunt şanse să avem un acord până la sfârşitul anului', a spus Tusk în marja unei conferinţe la Cracovia. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a arătat neobişnuit de optimist, sâmbătă, în ce priveşte posibilitatea de a se ajunge la un acord. 'Am motive să cred că potenţiala apropiere dintre cele două părţi s-a accentuat în ultimele zile', a declarat Juncker pentru media austriece, preluate de Press Association.

Liderii statelor UE vor avea în seara de 17 octombrie o cină de lucru la Bruxelles, la care vor discuta despre un posibil acord cu Marea Britanie privind Brexitul, a indicat miercuri agenţia Reuters. Reuniunea convocată de Donald Tusk va precede summitul ordinar programat pentru a doua zi, la acesta din urmă participând şi premierul britanic Theresa May.

Conform unor oficiali din cadrul instituţiilor europene, liderii europeni speră ca la această reuniune să convină un acord final privind Brexitul care în principiu să fie acceptabil şi pentru guvernul de la Londra, astfel încât pe 17-18 noiembrie să se poată desfăşura un summit special la care ar urma să fie definitivată declaraţia politică privind viitoarele relaţii dintre Marea Britanie şi UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel