Acord Brexit. Theresa May, planuri mari în parlament

Acord Brexit. Theresa May, planuri mari în parlament
Descriere foto: Acord Brexit. Theresa May, planuri mari în parlament

Theresa May plănuieşte să grăbească adoptarea acordului privind Brexit de către parlament, susține presa presă insulară.

Oficiali din subordinea premierului britanic Theresa May plănuiesc să grăbească trecerea prin parlament a acordului cu Uniunea Europeană privind Brexitul pentru a preveni o rebeliune în propriul partid, relatează joi Bloomberg, preluat de Reuters.

Echipa lui May vrea ca acordul final de ieşire din UE a Marii Britanii să fie ratificat de parlament în termen de două săptămâni de la divorţul de Bruxelles, relatează Bloomberg, citând surse familiarizate cu această chestiune. Conform acestui calendar, membrii Parlamentului parlamentului ar urma să decidă dacă să accepte sau să respingă acordul de ieşire din UE până la începutul lui decembrie.

Theresa May a făcut miercuri apel la Partidul conservator să se unească în spatele planului ei de a părăsi Uniunea Europeană, avertizându-i pe critici că disputele lor ar putea pune Brexitul în pericol. Cu şase luni înainte de ieşirea programată a Marii Britanii din UE, Theresa May a reuşit până acum să facă faţă furtunii Brexitului, ignorând un discurs al fostului ei ministru de externe Boris Johnson, care nu şi-a ascuns deloc ambiţiile de a conduce partidul, notează Reuters.

Vezi și: Brexit. Theresa May: Reglementări drastice privind libera circulație
Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27