Acord Brexit. Theresa May, o nouă încercare. Ce garanții oferă

Darius Muresan / 06 Martie 2019 / 16:10 Salveaza PDF Comentarii
Theresa May
Theresa May

Premierul conservator britanic Theresa May a anunţat miercuri un plan de a proteja drepturile lucrătorilor după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, în cea mai nouă încercare a sa de a-i curta pe parlamentarii laburişti din opoziţie înainte de votul crucial de săptămâna viitoare privind acordul său asupra Brexit-ului, relatează DPA.

"Marea Britanie are o mare tradiţie în a fi în avangarda protejării drepturilor lucrătorilor", a scris May pe Twitter.

"De aceea am promis noi măsuri pentru a proteja şi îmbunătăţi acele drepturi când vom ieşi din UE, oferind parlamentului, sindicatelor şi companiilor un rol sporit în conturarea drepturilor lucrătorilor după Brexit", a afirmat ea.

Totuşi, Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, şi sindicatele i-au respins oferta.

Frances O'Grady, şefa Congresului Sindicatelor, a spus că "nimeni nu ar trebui să se lase păcălit" de propuneri.

"Propunerile slabe de astăzi nu ne vor proteja drepturile la locul de muncă şi nu ne vor opri din a rămâne în urma Europei", a spus O'Grady.

 

Sindicatele, dezamăgite

 

Len McCluskey, şeful Unite, unul din cele mai mari sindicate din Marea Britanie, a declarat că este "profund dezamăgitor că (guvernul) nu pare să fi ascultat îngrijorările sindicatelor".

"Este un fapt că lucrătorii din Marea Britanie beneficiază de una dintre cele mai slabe protecţii din Europa, din cauza opţiunii de a nu lua parte (la deciziile europene - n.r.) a guvernelor succesive de la Westminster", a spus McCluskey, un aliat apropiat al liderului laburist Jeremy Corbyn.

Rebecca Long Bailey, ministrul laburist din umbră pentru mediul de afaceri, i-ar acuzat pe conservatorii lui May că încearcă "să îi mituiască pe lucrători pentru a susţine acordul lor ratat".

"Este absolut inacceptabil, iar lucrătorii şi sindicatelor nu vor fi păcăliţi", a spus Long Bailey.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29