Urmărește emisiunea live


Acord Brexit. Se suspendă Parlamentul în Marea Britanie?

Brexit
Brexit

Un parlamentar britanic conservator care speră să o înlocuiască pe prim-ministrul Theresa May nu a exclus duminică suspendarea Parlamentului dacă deputaţii încearcă să blocheze ieşirea Marii Britanii din UE fără acord. Orice sugestie de suspendare a Parlamentului ar fi "scandaloasă", a reacţionat imediat un adversar laburist, relatează Reuters.

Conservatorul Dominic Raab a spus că este foarte puţin probabil ca parlamentul să fie suspendat în legătură cu Brexitul, dar a refuzat să excludă această posibilitate.

Orice sugestie de suspendare a Parlamentului pentru a încerca forţarea unui aşa numit Brexit "fără acord" ar fi "scandaloasă" şi probabil că nu se va întâmpla niciodată, a declarat Hilary Benn, parlamentar laburist de opoziţie şi preşedinte al comisiei parlamentare privind Brexitul.

„Ar fi scandalos”

"Ar fi scandalos să folosim acest lucru pentru a încerca şi chiar a închide uşile Camerei Comunelor, astfel încât deputaţii să nu se poată întâlni şi exprima un punct de vedere ... pur şi simplu nu cred că acest lucru se va întâmpla", a declarat Benn pentru Sky News, conform Reuters.

Şi fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, favorit la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator, ar fi dat asigurări într-o întâlnire privată cu parlamentari conservatori pro-Brexit, desfăşurată săptămâna trecută, că nu va exclude în mod explicit posibilitatea suspendării parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord, conform cotidianului The Times, citat de agenţia de presă britanică menţionată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel