Acord Brexit, avertisment: Ar putea duce la rupere

Brexit
Brexit

Acordul cu UE propus de Theresa May ar putea duce la ruperea Regatului Unit, avertizează DUP.

Proiectul de acord cu Uniunea Europeană referitor la Brexit şi propus de premierul britanic Theresa May are potenţialul de a rupe Regatul Unit întrucât el va trata Irlanda de Nord în mod diferit, a avertizat miercuri parlamentarul Jeffrey Donaldson, membru al Partidului Democratic Unionist nord-irlandez (DUP), transmite Reuters.

Unul dintre cei zece membri ai DUP în legislativul britanic, care susţin guvernul May, Donaldson a declarat pentru BBC că nu se teme de noi alegeri naţionale în cazul în care eventuala respingere în parlament a acordului propus de şefa executivului de la Londra va forţa ţara să organizeze un nou scrutin general. Din ceea ce am văzut şi am auzit, nu credem că această înţelegere este cea mai bună. Acest acord are potenţialul de a conduce la ruperea Regatului Unit şi acest lucru nu îl putem susţine, a subliniat parlamentarul DUP.

Propunerea Theresei May va fi prezentată miercuri, în cabinetul britanic. În cazul în care guvernul britanic respinge textul, atunci se conturează tot mai clar perspectiva ieşirii Regatului Unit din UE - prevăzută pentru 29 martie anul viitor - în absenţa unui acord. Dacă, dimpotrivă, miniştrii britanici acceptă acordul, Londra va putea solicita organizarea unui summit extraordinar al Uniunii Europene cu privire la Brexit. Prevăzut iniţial pentru 17-18 noiembrie, acest summit ar putea avea loc spre finalul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel