Academicianul Bălăceanu Stolnici, apel către Guvern: La vârsta mea de 95 de ani...

Președintele CIADO România, în urma știrilor din mass-media, precum și în urma raportului Agenției Naționale Antidrog privind nivelul de prevalență la consumul de droguri în rândul liceenilor (11 %), a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) organizarea unor conferințe tematice cu toți cei 274 de directori din colegiile naționale și școlile gimnaziale din București.

ISMB a stabilit graficul conferințelor cu fiecare sector în parte, până în acest moment având loc întâlniri cu directorii din sectoarele 1,3 și 5.

Scopul acestor întâlniri îl reprezintă delegarea din partea fiecărei instituții de învățământ a unui profesor responsabil cu activități educative ce să poată comunica informațiile transmise de CIADO către diriginții, profesorii și elevii din instituția de învățământ privind riscurile asociate consumului de droguri, alternativelor la consum adresate grupurilor vulnerabile și nu în ultimă instanță, asupra programelor de informare a părinților privind simptomatologia tânărului consumator de droguri.

Președintele CIADO, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, mulțumește Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru toată implicarea și susținerea inițiativei domniei sale.

Apel către Guvern

De asemenea, pe această cale, atrage atenția Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și primarilor și președinților Consiliilor Județene din România, responsabili cu aplicarea Strategiei Naționale Antidrog că 10% elevi consumatori pe segmentul 16 ani la nivel național nu reprezintă procente, ci reprezintă tineri. Agenția Națională Antidrog nu mai poate funcționa ca o simplă direcție în cadrul Ministerului de Interne, ci trebuie ridicată la statut de agenție în subordinea Primului Ministru, cu o suficientă resursă umană, financiară și logistică de secol XXI, pentru a putea fi eficienți în combaterea acestui fenomen.

”Cum putem crede că vom reduce consumul de droguri în condițiile în care într-un județ sunt doar 2-3 angajați ai Agenției Naționale Antidrog (CPECA), fără resurse financiare, fără logistică și care trebuie să acopere o reședință de județ, 3-4 orașe sau municipii și 40-60 comune?

La vârsta mea de 95 de ani, adresez Guvernului României rugămintea de a regândi tot sistemul antidrog din România, altfel vremurile viitoare vor fi prăpăstioase pentru tineri”, a zis academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel