Acciza pe alcool, eliminată? Planul ministrului de finanţe

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a reuşit să îi convingă, deocamdată, pe miniştrii de finanţe europeni să renunţe la acciza pentru alcool pentru cai care fabrică, în gospodării, alcool pentru consum propriu, potrivit Antena 3. Conform proiectului, românii care produc mai puţin de 100 de litri ar urma să nu mai plătească acciza pe alcool. 

Iniţiativa este susţinută de Ungaria, dar mai multe state, printre care Bulgaria, Cehia şi Suedia se opun. Tocmai de aceea, o decizie nu a putut fi luată în şedinţa EcoFin.

„Vor fi discuţii astăzi în întâlnire din Ecofin de la miniştrii de finanţe. Sunt, desigur, ţări cre au o altă opinie. O să încercăm să vedem care sunt şi argumentele, dacă mai sunt acestea vis a vis de propunerile pe care Romania le-a facut. Şi alte state precum Ungaria si alte state membre au inteles si sustine alaturi de noi aceste propuneri", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul de finanţe. 

Ministrul nu renunţă la eliminarea accizei pe alcool 

Sper totusi la final de zi să avem un accept pe ambele directive, adică la pachet. Asta a fost intenția României, stategia noastră de negociere ca presedinție a fost aceea de a obține un acord pe ambele directive”, a spus Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel