Acciza la carburanți. Prețurile la pompă au explodat

Introducerea accizei suplimentare la carburanți a scumpit benzina și motorina, iar prețurile au crescut cu 41 de bani/litru.

Acest lucru îl aflăm doar după ce mergem cu mașina să facem plinul și primim chitanța. Abia atunci observăm că pentru un plin trebuie să scoatem din buzunar cu aproape 20 de lei mai mult.

Pe site-urile celor mai multe benzinării din țară nu există comunicate de presă din care să se arate cum au fost afectate prețurile după introducerea accizei.

Luni, înainte de introducerea accizei, la stația Petrom din București, de pe Șoseaua Pantelimon, nr.454, un litru de motorită Extra costa 5,910 lei, în timp ce unul de benzină Extra 99 - 6,4 lei. Ulterior, după miezul nopții, au sărit la 6,32 lei, respectiv 6,81 lei, scrie Ziare.com.

Prețurile afișate, marți, pe site-ul Lukoil sunt mai mari față de ziua precedentă. Astfel, un litru de benzină Euroluk 95 s-a scumpit de la 5,79 lei la 6,2 lei/litru, în timp ce prețul sortimentului de motorină Euro L Diesel a crescut de la 5,86 lei la 6,27 lei/litru.

Acestea sunt cele mai mari preţuri pe care consumatorii români le-au plătit până acum pentru carburanţi, iar scumpirea de 41 de bani pe litru este cea mai mare aplicată vreodată peste noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel