ACCIDENTE RUTIERE. România, țara unde oamenii mor pe capete

România este țara unde oamenii ne mor pe capete. Și nu loviți de vreo boală letală, ci din cauza accidentelor rutiere. Țara noastră se află pe locul doi în Uniunea Europeană, după Bulgaria, în ceea ce priveşte numărul de decese în accidente rutiere raportat la 1 milion de locuitori. Anual, în România, mor circa 2.000 de persoane în accidente, iar multe alte mii sunt rănite.

Numărul românilor morți în accidente este aproape dublul mediei UE, de 50 de decese la un milion de locuitori. Singura țară care ne depășește este Bulgaria cu 99 persoane decedate la un milion de locuitori.

Cele mai multe dintre tragedii s-au produs pe drumurile naționale din țară, unde în fiecare zi își pierd viața 5-6 persoane. 80% dintre accidente se produc în orașe din cauza traversărilor neregulamentare, arată datele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC).

[citeste si]

"În România avem o legislaţie învechită în domeniul traficului rutier şi reglementări penale care nesocotesc cea mai importantă valoare într-o societate şi anume fiinţa umană. Noua reglementare penală care a generat scoaterea a aproximativ 90 % din accidente din zona de urmarire penală, a avut drept consecinţă o creştere exponenţială a indisciplinei rutiere. Incapacitatea arterelor rutiere de a îndeplini condiţii acceptabile de siguranţă, atât prin carenţele majore în calitatea benzii de rulare, cât şi prin limitata capabilitate de preluare a fluxului de vehicule, reprezintă o altă cauză principală a evenimentelor rutiere", au precizat reprezentanții AVAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel