Accidente 1 Mai. Mircea Badea desființează șoferii români: Las-o dracu!

Mircea Badea a vorbit, în emisiunea ”În Gura Presei”, despre accidentele de 1 Mai. 

”Noi, românii, suntem printre cei mai proști șoferi de pe planetă. Este o blasfemie. Cum să spui că românii nu sunt cei mai tari șoferi de pe planetă? Nu sunt, sunt printre cei mai proști. Cine a călătorit pe planetă își dă seama de acest lucru. Dacă ai fost în Istanbul, de exemplu, chiar și o dată, ți-a luat cu mâna toate fantasmele de șoferie pe care le-ai avut. Știi cum  merg ăia? Nu numai ce atenție distributivă, dar ce dexteritate. 

Iar noi, românii, vrem autostrăzi, ceea ce, sigur, e foarte corect. Treaba e că nu știm să mergem pe autostradă. Unde au avut loc accidente? Pe A 1, A 2 și pe DN 2. Dacă pe DN lucrurile sunt ușor explicabile, pentru că ai contrasens și, când intri într-o depășire, trebuie să calculezi cu mare atenție, să intuiești viteza ăluilalt, potența mașinii tale, ce face prostul ăla pe care-l depășești. Contrasensul omoară multă lume în România, dar iată că și autostrada. Dar cât de greu e să mergi pe autostradă? În principiu, deloc. În România, e greu. Unii vor spune că tocmai lipsa autostrăzilor nu ne-a dat suficientă experiență astfel încât să mergem ca lumea pe autostradă. Se poate și asta, dar nu trimitem rachete pe lună. Mergem pe un căcat de autostradă. Las-o dracu! (...) Asta e mania românilor: să nu cumva să nu stea lipiți de curul celui din față. Eu pățesc asta frecvent, la coadă la benzinărie. Eu sunt un maniac al benzinăriilor. Aproape întotdeauna e un pic de coadă. Dacă nu stau lipit de ăla din față, automat se va vârî unul în fața mea. Dacă mergi și ăla din fața ta frânează, frânezi și tu un pic, ăla din spatele tău va încerca să găsească dacă poate să iasă stânga-dreapta. Dacă te și oprești, ăla din spatele tău va încerca să bage botul un pic lateral, chiar dacă n-are loc. Te uiți la el ce prost e: frate, ăsta ce face? De ce a făcut rahatul ăsta? Un alt experiment: parcarea goală, parchez, următoarea mașină lângă a mea, cu parcarea goală.

Accidente în lanț. Îți spun eu, au stat unul în curul altuia. Dacă ar fi lăsat unul distanță un pic mai mare, automat venea unul și se băga în fața lui. Nu mai zic că mulți sunt pe Facebook în timp ce conduc, vorbesc la telefon sau se uită la Maricica din dreapta. Pe orice șofer român îl întrebi: oaie, dacă tu stai lipit de curul ăluia din față, dacă ăla frânează, realizezi că o să intri în el, nu? zice: nu, că frânez odată cu el” a spus Mircea Badea, în emisiunea de 1 Mai. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel