Accident Spania: MAE anunță că victimele au fost identificate

Ministerul Afacerilor de Externe informează că cei opt români, care au pierit, marți, în tragicul accident rutier produs în Spania au fost identificați.

Victimele cumplitului accident rutier, produs, marți, în Spania, între care trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, au fost identificate, a anunțat, miercuri, într-un comunicat, Ministerul Afacerilor de Externe.

Patru dintre victime sunt membrii aceleiași familii. Potrivit România TV, românii morți în cumplitul accident sunt din Jimbolia și Bichicirecu Mic, județul Timiș.

Identificarea s-a realizat pe baza informaţiilor oferite de rude şi în urma verificărilor făcute la Aeroportul din Valencia, de unde cetăţenii români urmau să ia zborul Wizzair din data de 22 iulie 2014, de la ora 21.40, cu destinaţia România.

O echipă consulară de la Castellon şi una formată din ataşaţi de interne ai Ambasadei României la Madrid s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi la morga Tanatorio Siempreviva din Alicante pentru a acorda sprijinul necesar consular în astfel de situaţii.

În prezent, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid şi Consulatului de la Castellon de la Plana, în colaborare cu autorităţile spaniole, verifică ipoteza existenţei unei a noua persoane, care ar fi fost chiar şoferul, despre care rudele victimelor susţin că s-ar fi aflat în microbuzul implicat în accident.

Publicaţia spaniolă ABC, în ediţia electronică de marţi, a relatat că opt români, între care trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, au murit într-un accident rutier produs în Spania, pe autostrada A7. Trei bărbaţi, trei femei şi doi copii au pierit în cumplitul accident.

Opt români, între care trei bărbaţi, trei femei şi doi copii, au murit într-un accident rutier produs în Spania, la kilometrul 543 al autostrăzii A-7, în apropiere de Alicante.

Microbuzul în care se aflau cetăţenii români a intrat a luat foc şi a ars complet, după ce a intrat în coliziune frontală cu un tir, care a intrat pe contrasens.

Martorii spun că de vină ar fi fost şoferul tirului. „Camionul venea cu mare viteză din acea direcţie, a pătruns pe contrasens şi a lovit microbuzul", spunea un bărbat.

Singurul supraviețuitor a  cumplitului accident este șoferul tirului. Acesta a fost transportat la Spitalul General din Orihuela. Potrivit publicației spaniole, șoferul a fost testat pentru consumul de alcool şi droguri, dar rezultatul este negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel