Accident Siutghiol ANCHETĂ. Raed Arafat: E mai greu să crezi că poate urla cineva cu așa o forță vie

Pilotul putea să supraviețuiască impactului de pe lacul Siutghiol și să strige minute în șir după ajutor? Raed Arafat și-a exprimat opinia de medic, la interviurile DCNews live.

„Vorbesc ca medic acum. Nici ca secretar de stat și nici ca șef al departamentului de urgență. Ca medic spun că după un impact într-o apă foarte rece, care are câteva grade, înseamnă hipotermie imediat. Trebuie să se înțeleagă. Acum, dacă cineva este dezbrăcat în aer liber, la 2 grade, pierde temperatură mult mai încet ca unul care intră în apă. În apă, temperatura se pierde de aproape 30 de ori mai repede. Când ai intrat în apă de 2 grade, tu deja ești hipotermic și începe temperatura ta să scadă imediat. E mai greu să crezi că, după câteva minute, poate să apară cineva să urle cu o forță foarte vie: ”ajutor, ajutor”, timp de patru minute, în apa respectivă. Asta e părerea mea, ca medic. Ce s-a întâmplat, ce va arăta ancheta, o să vedem”, a declarat acesta.

Citește și: ACCIDENT SIUTGHIOL. DNA a început acțiunea penală față de Nicușor Constantinescu

Raed Arafat a mai amintit experiența unui coleg al său care a avut un accident, iarna, alunecând într-o piscină în aer liber. ”Nici măcar nu putea să mai deschidă gura de frig, fiindu-i imposibil să mai și strige. Mi-a spus: voiam să vorbesc și nu puteam”, a explicat secretatul de stat experiența prietenului său.

De asemenea, Raed Arafat susține că anumite persoane, când intră în apă foarte rece, fac  stop cardiorespirator imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel