Accident Răzvan Ciobanu. Ipoteza conducerii sub influență. Combinația alcool-cocaină, cea mai periculoasă

Răzvan Ciobanu, moarte cumplită
Răzvan Ciobanu, moarte cumplită

Testele toxicologice vor dura cel puțin trei zile, susțin surse apropiate anchetei în cazul morții lui Răzvan Ciobanu. Una dintre explicațiile pentru accidentul în care a murit cunoscutul designer ar putea fi conducerea sub influența unor substanțe cum ar fi alcoolul sau drogurile.

Medicii legiști trebuie să stabilească dacă Răzvan Ciobanu a fost doar obosit, după petrecerile din cluburi și participarea la festivalul de muzică electronică, ori consumase substanțe interzise la volan.

Cocaina este asociată cu consumul din cluburile de lux, explică Gigi Lazăr, președintele executiv al Centrului Internațional Antidrog, CIADO.

”La festivalurile de muzică, majoritatea celor care consumă halucinogene sunt pe ectasy, spune Lazăr. În cluburile așa-numite de fițe, cei cu bani consumă cocaină. Evident, în aceste cluburi mai vin și oameni care nu au suficiente resurse pentru a fi consumatori pe termen lung de cocaină, care este un drog scump. Răzvan Ciobanu, din câte știu, a recunoscut că a consumat cocaină, dar a zis că aceasta nu dă dependență. Nu este adevărat, dă dependență, variabilă de la persoană la persoană, iar sevrajul este însoțit de depresie severă, de  oboseală accentuată și gânduri aberante.

Noi nu știm dacă Răzvan Ciobanu era un consumator, sau dacă a fost doar un episod pasager. Presa exagerează, iar artiștii spun uneori lucruri doar ca să șocheze. Pe de altă parte, ipoteza nu este exclusă. Chiar dacă ar fi adevărat că Răzvan Ciobanu avea probleme financiare, cert este că în anturajul său erau oameni cu bani, care frecventau cluburi unde cocaina este la modă, iar tentația poate apare oricând.

Combinația alcool-cocaină este una dintre cele mai periculoase: poate fi fatală direct, prin stop cardio-respirator, sau poate da halucinații, poate suprima percepția pericolului și poate reduce capacitatea de coordonare, deci este un risc enorm pentru cei aflați la volan. Rămâne ca ancheta să precizeze dacă a fost vorba despre un simplu accident sau dacă au intervenit și alți factori”, a spus președintele executiv CIADO, Gigi Lazăr.

Citește și: Avocatul designerului, detalii despre proces și firma lui Răzvan Ciobanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel