Accident militari Constanța. Apel pentru donatorii de sânge

 Aviatorii militari şi civili de la bazele aeriene constănţene au lansat un apel umanitar pe facebook către posibili donatori de sânge pentru cei doi militari de la Baza aerienă 86 Feteşti "Lt. aviator Gheorghe Mociorniţă", care au suferit traume majore, miercuri, într-un accident rutier în apropiere de Cernavodă. 

Potrivit directorului de marketing al aeroportului Regional Air Service (RAS) Tuzla, Cristina Mitchievici, apelul pentru donare de sânge este lansat la sugestia comandantului Bazei Militare de Elicoptere Tuzla, comandorul Tudorel Duţă, coleg de zbor cu generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei Aeriene Feteşti, grav rănit, împreună cu plutonierul major Dan Nica, în accidentul rutier de pe raza localităţii Ştefan cel Mare. 

"Apelul este unul umanitar şi colegial, în acelaşi timp, între zburători, noi toţi cei de aici, de la Tuzla, fiind în relaţie de camaraderie cu pilotul Cătălin Băhneanu, care a zburat la toate mitingurile aviatice de aici, pe Mig 21L", a declarat sursa citată. 

În acelaşi timp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a declarat pentru AGERPRES că cei doi militari, care au suferit intervenţii chirurgicale în după-amiaza şi în noaptea de miercuri, sunt internaţi la terapie intensivă, evoluţia post-operatorie fiind favorabilă. 

"Ambii pacienţi au intrat în operaţie în stare gravă. Cel cu ruptură de splină a fost supus unei rezecţii (...) şi a avut şi nişte coate rupte care i-au afectat plămânul, iar celuilalt i s-au fixat focarele de fractură, la picioare. Politraumatismele sunt grave (...)sperăm să nu apară complicaţii post operatorii", a precizat dr. Grasa, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel