Accident grav în Barcelona: Tren de pasageri izbit de o locomotivă. Sunt peste 20 de răniți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mirko Fabian)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Mirko Fabian)

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite după ce un tren regional de pasageri și o locomotivă s-au ciocnit frontal.

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite după ce un tren regional de pasageri și o locomotivă s-au ciocnit frontal, luni, în nord-estul Spaniei, au anunțat autoritățile, potrivit AP. Potrivit guvernului regional din nord-estul Cataloniei, cinci dintre cei 22 de răniți sunt în stare gravă. Guvernul regional din nord-estul Cataloniei a anunțat că după impactul dintre trenul regional de pasageri și locomotivă, cinci dintre cei 22 de răniți sunt în stare gravă, scrie Mediafax.

Oficialii au declarat că 22 de persoane au fost spitalizate. Coliziunea ar fi avut loc duminică noaptea în apropierea orașului Vila-Seca, la sud de Barcelona. Compania spaniolă de infrastructură feroviară Adif a informat că locomotiva trenului de marfă a avut o problemă la frâne care a dus la producerea accidentului. Deocamdată nu au fost raportate victime, iar în acest caz a fost demarată o anchetă.

Într-un incident similar, care a avut loc în luna mai, mecanicul trenului a murit și cel puțin 85 de persoane au fost rănite în urma unei coliziuni dintre un tren de marfă și un tren de pasageri în stația Sant Boi de Llobregat din Barcelona.

Alte accidente de tren

Un al grav accident de tren a avut loc la începutul lunii, în estul Franței. Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un accident de tren turistic, sâmbătă după-amiaza, lângă Pontarlier, în estul Franţei, după o frână bruscă, a anunţat Prefectura, informează AFP.

Coni'Fer, mic tren turistic cu două vagoane, circulă pe o distanţă de câţiva kilometri în regiunea Haut-Doubs, la circa 1000 de metri altitudine.

"Sunt 18 răniţi uşor şi unul grav", a precizat aceeaşi sursă. "Toţi răniţii au fost duşi la spitalul din Pontarlier", a adăugat ea.

Trenul transporta circa 30 de persoane.

Accidentul a avut loc în jurul orelor locale 13:30, la nivelul comunei Hopitaux-Vieux, la circa 50 de kilometri la sud de Pontarlier. Dintr-un motiv încă necunoscut, Coni'Fer a frânat brusc, potrivit aceleiaşi surse. Potrivit cotidianului regional L'Est Republicain, trenul rula cu circa 20 de kilometri pe oră când a avut loc accidentul. Majoritatea pasagerilor se aflau atunci la mese în vagonul-restaurant, precizează cotidianul, conform Agerpres.

Accident cumplit în Taiwan, în urmă cu un an

Accidentul feroviar este considerat cel mai grav  în ultimele patru decenii în insulă, relatează DPA. Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci, după ce un tren s-a lovit de un camion de întreţinere şi a deraiat vineri în estul Taiwanului, conform autorităţilor, care au menţionat că bilanţul morţilor ar putea creşte pe măsură ce eforturile de degajare a vagoanelor deraiate continuă, relatează Agerpres. 

Administraţia căilor ferate din Taiwan (TRA) a declarat că deraierea în comitatul Hualien a implicat un camion de întreţinere ce a alunecat spre calea de rulare a trenului pe panta de lângă un şantier situat în apropierea căii ferate. Şeful trenului a indicat că garnitura compusă din opt vagoane cu 492 de pasageri şi patru membri ai personalului care călătoreau din Taipei spre estul comitatului Taitung a lovit vehiculul cu puţin timp înainte de a intra într-un tunel.

Politica de vânzare a biletelor, schimbată după acest accident

Cel puţin 178 de persoane au fost rănite în acest accident, dintre care 40 au fost spitalizate, iar patru dintre acestea primind îngrijiri la terapie intensivă, au anunţat autorităţile.

Viceministrul taiwanez al transporturilor şi comunicaţiilor, Wang Kwo-tsai, a declarat într-o conferinţă de presă sâmbătă că lipsa unui gard de siguranţă în jurul şantierului, aşa cum prevedea contractul, a constituit o eroare imensă de management.

De asemenea, Administraţia căilor ferate a comunicat atuncică îşi va revizui politica de vânzare a biletelor, întrucât 120 de pasageri aveau bilete în picioare atunci când s-a produs deraierea, în prima zi a unei vacanţe de patru zile pentru ceremonia anuală tradiţională de îngrijire a mormintelor în Taiwan, când mulţi taiwanezi revin acasă pentru a-şi omagia rudele decedate şi a le curăţa mormintele. Operatorul de descarcerare a început sâmbătă să scoată vagoanele deteriorate prinse în tunel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel