Accident GRAV în Arad. Un microbuz s-a ciocnit cu o mașină. Plan Roșu de intervenție

Accident GRAV în județul Arad. Plan Roșu de intervenție / Foto: Captură video Realitatea Plus
Accident GRAV în județul Arad. Plan Roșu de intervenție / Foto: Captură video Realitatea Plus

Un accident grav s-a produs în Arad. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE:

Poliţiştii arădeni au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, în urma coliziunii între microbuz în care se aflau 21 de persoane şi un autoturism în care se aflau două persoane, câţiva răniţi fiind transportaţi la spital după ce microbuzul s-a răsturnat pe şosea. Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), microbuzul era condus în municipiul Arad de un bărbat de 47 de ani, din localitatea Păuliş, transmite Mediafax.

"Pe strada Fântânii, la intersecţia cu strada Bogdan Voievod, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 48 de ani, din municipiul Arad, după care s-a răsturnat pe partea carosabilă. În urma impactului au rezultat rănirea uşoară a cinci pasageri care au fost transportaţi la spital, ceilalţi fiind în stare stabilă. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.", a transmis IPJ. 

Știrea inițială:

Un grav accident de circulație s-a produs, marți dimineață, în orașul Arad. Autoritățile au intrat în alertă după ce un microbuz cu 22 de pasageri s-a ciocnit cu o mașină. Șapte persoane sunt rănite, transmite Mediafax.

Potrivit ISU Arad, accidentul s-a produs în orașul Arad. Un microbuz cu pasageri și un autoturism s-au ciocnit. În microbuz erau 23 de persoane, respectiv 22 de pasageri și șoferul, iar în mașină 2 persoane. Șapte victime vor fi duse la spital, conștiente, în viață. Celelalte persoane implicate refuză transportul la spital.

ISU Arad, precizări

"În acest moment toate victimele au fost preluate și transportate către Unitatea de Primiri Urgențe. Este vorba despre 5 victime care au fost transportate în stare gravă. Accidentul s-a produs în jurul orei 07:15. La 07:18 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La locul accidentului au fost trimise patru echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, șapte echipaje SAJ, un echipaj de descarcerare și un echipaj de stingere și descarcerare cu modul complex.

De asemenea, în curtea Spitalului Județean a fost montat punctul medical avansat al inspectoratului pentru preluarea și primirea victimelor pentru că Unitatea de Primiri Urgențe este supraaglomerată în această perioadă. Tot la fața locului am adus și un microbuz de transport persoane pentru a se adăposti celelalte persoane care nu au fost transportate la spital până când firma de transport va aduce un alt mijloc de transport pentru a-i prelua. Persoane încarcerate nu au fost, doar s-a lucrat cu modulul de descarcerare pentru facilitarea accesului către două victime. Din cele 5 persoane transportate la spital, două sunt în stare gravă.

Toate victimele sunt din microbuz. În microbuz, din ce ne-a comunicat șoferul, se aflau 22 de pasageri, plus șoferul, deci 23. Cei din autoturism sunt în stare bună. Sunt la fața locului în acest moment și discută cu colegii de la Poliție. Au fost pasageri care au primit îngrijiri medicale la fața locului și au refuzat transportul. Medicul de pe SMURD încă este la fața locului și îi evaluează în continuare. Noi încă păstrăm la fața locului 3 echipaje medicale, până la închiderea întregului caz." a declarat, la Realitatea Plus, purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleșca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel