Cel mai grav accident feroviar din 2013: Cel puțin 69 de morți FOTO + VIDEO

Un tren a deraiat lângă o localitate din Nord-Vestul Spaniei: 69 persoane au murit și 143 sunt rănite, potrivit rtve.es. Presa spaniolă transmite că o locomotivă a explodat cu puțin timp înainte ca vehiculul feroviar să intre în orașul Santiago de Compostela. Este primul accident pe o linie de mare viteză, dată în folosință acum doi ani, chiar dacă trenul nu era AVE (de mare viteză), ci Alvia(de lungă distanță), un tren de tranziție spre mare viteză, care poate să atingă 200 km/h. Mecanicul de locomotivă a spus: „Am deraiat, ce puteam face?”. Primele informații neoficiale arată ca o posibilă cauză excesul de viteză.

Más vídeos en Antena3

Trenul circula pe o rută de lungă distanță care leagă capitala Madrid de Ferrol, pe coasta Galiției. Presa locală relatează că patru vagoane au deraiat. Reprezentanții companiei feroviare Renfe au confirmat accidentul, dar au spus că nu cunosc cauzele producerii acestuia. Accidentul este cel mai grav din ultimele patru decenii în Spania. Toate cele 13 vagoane au ieşit de pe şine, iar patru vagoane s-au răsturnat complet. În tren se aflau aproximativ 240 de persoane. Locuitorii zonei Santiago spun că au auzit o explozie foarte puternică. Mulți dintre ei s-au repezit să ajute victimele accidentului. Echipajele de salvare au ajuns la fața locului pentru a-i trata pe răniți și pentru a-i ajuta pe cei blocați în tren. Martorii spun că accidentul a fost unul terifiant și că bilanțul morților este foarte probabil să crească.
Rămășițele vagoanelor sunt ridicate cu o macara imensă, scrie El Pais. ”Mergea atât de rapid... Mi s-a părut că la o curbă trenul a început să se sucească, iar vagoanele au ajuns unele peste celelalte”, a declarat unul dintre pasageri, Ricardo Montesco, pentru postul de radio Cadena Ser. ”Multe persoane sunt strivite la podeaua vagoanelor. Am încercat să ne strecurăm din menghina vagonului când am realizat că trenul ardea... Eram în al doilea vagon și acolo se aprinsese focul... Am văzut cadavre”, a adăugat el. Santiago de Compostela este locul unde s-a născut premierul spaniol Mariano Rajoy și este o destinație celebră a pelerinilor catolici. De la petrecere la șoc Accidentul a avut loc înainte de sărbătoarea Sfântului Iacob, patronul galițienilor, o sărbătoare tradiţională în această regiune. Petrecerile durează o săptămână întreagă, iar ziua de 24 era cea mai imoportantă, deci incidentul i-a surprins pe mulți locuitori în stradă. Autorităţile locale au anulat toate festivităţile programate pentru această sărbătoare.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel