Accident cu 5 victime pe DN 5, în apropiere de Capitală. A fost solicitat elicopterul SMURD. Traficul, BLOCAT - FOTO

Un accident grav s-a produs sâmbătă seara pe DN 5, în apropiere de Capitală.

UPDATE:

Bărbatul aflat în stop cardio-respirator în urma accidentului produs pe DN 5, pe sensul de mers către Bucureşti, în apropierea localităţii Uzunu din judeţul Giurgiu în care au fost implicate cinci persoane, a decedat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical sosit la faţa locului, transmite Agerpres.

Știrea inițială:

Traficul este blocat sâmbătă seara pe DN 5, pe sensul de mers către Bucureşti, după ce, în apropierea localităţii Uzunu din judeţul Giurgiu a avut loc un accident rutier în care au fost rănite cinci persoane, două fiind încarcerate, transmite Agerpres. 

"În urmă cu puţin timp, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi prin 112 să intervină la un accident rutier produs pe DN 5, în apropierea localităţii Uzunu, zona Hanul Fermierului. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă dotată cu modul de descarcerare din cadrul Punctului de lucru Călugăreni, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu, două ambulanţe tip B şi una tip C, din cadrul SAJ Giurgiu, precum şi elicopterul SMURD", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Două victime, încarcerate



După sosirea la locul solicitării, echipajele de intervenţie au constatat că în accident era implicat un singur autoturism, aflat în afara părţii carosabile, în care se aflau trei bărbaţi şi două femei, două dintre victime fiind încarcerate. 

"Dintre cele două victime încarcerate, bărbatul se află în stop cardio-respirator, echipajele medicale efectuează în aceste momente manevrele de resuscitare cardio-pulmonară. Cealaltă victima încarcerată nu prezintă traumatisme severe, iar dintre celelalte trei victime care s-au autoevacuat, o tânără de 21 de ani prezintă o fractură de membru inferior şi va fi preluată cu elicopterul SMURD, celelalte două victime fiind conştiente şi cooperante, însă fără traumatisme vizibile.", a completat Florin Neguţ.

Titi Aur, despre evitarea unui accident

Pilotul Titi Aur a vorbit despre modul în care se poate evita un accident.

”Ar trebui să fim antrenați, ceea ce pe petrece doar la cursurile de conducere defensivă, să știm cât de mult putem să tragem, sa avem încredere să tragem, să știm că o mașină nu se răstoarnă niciodată dacă trag de volan ca să evit și sunt pe platou sau pe o stradă, dacă nu mă lovesc lateral, de bordură, de șanț și dacă doar trag de volan mașina nu se răstoarnă, pentru că sunt situații când șoferul nu trage ca să evite de frica răsturnării.

O mașină mică nu se răstoarnă, poți să eviți orice, oricând, mai mult, dacă am ABS și toate mașinile din ziua de azi au ABS, nu cred că mai există mașini fără, doar mașini foarte vechi sau mașini de epocă fără ABS, atunci pot să și frânez, pot să și evit în același timp. Pentru că roțile nu se blochează, deci pot să îmi permit să apăs maxim să apăs pedala de frână și să trag de volan în același timp ca să evit impactul din față.”,  a explicat Titi Aur la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel