Accident aviatic: Un Boeing 777 s-a prăbușit la San Francisco. Nu se cunoaște numărul victimelor

Accident aviatic în SUA. Un avion Boeing 777, aparținând companiei Asiana Airlines, s-a prăbușit, sâmbătă, pe aeroportul internațional din San Francisco, la aterizare. Se încearcă salvarea pasagerilor.

Update: Autoritatea federală a aviaţiei (FAA) a confirmat că accidentul s-a produs la aterizare. Zborul numărul OZ214 avea la bord 290 de pasageri și 12 membri ai echipajului, conform postului de televiziune ABC.

Imaginile transmise de televiziuni arătau aparatul încercuit de maşini de pompieri, cu coada lipsă.

Camerele din elicopterele televiziunii au surprins interiorul avionului, întrucât jumătate din cabina avionului a fost arsă.

În locul unde avionul pare să fi atins pământul pe pistă la câteva sute de metri în spate erau vizibile numeroase resturi şi ceea ce semăna cu coada avionului.

"Botul avionului era mai ridicat decât este normal pentru un avion în curs de aterizare şi mi-am spus că asta este ciudat", a mărturisit Stephen Dear, un martor al accidentului, pentru ABC. "S-a apropiat din ce în ce mai mult şi am văzut cum coada loveşte solul".

FAA a anulat toate zborurile cu destinaţia sau cu plecarea de pe aeroportul din San Francisco, iar accesul la aeroport a fost închis.

...

Potrivit primelor informații, aeronava se întorcea de la Taipei. BBC relatează că avionul urma să aterizeze de urgență în urma unui foc la bordul aeronavei.

Pasagerii sunt captivi în aparatul de zbor care arde pe pistă, autoritățile încercând să-i salveze.

Deocamdată nu sunt informații cu privire la victime sau numărul acestora, însă o asemenea aeronavă poate transporta până la 450 de pasageri.

Conform autorităţii federale a aviaţiei (FAA), citată de AFP, aeronava a luat foc. Pompierii au sosit imediat la faţa locului şi au reuşit să stingă flăcările.

Martorii spun că mai mulţi pasageri au reuşit să iasă pe ieşirile de urgenţă. Presa străină scrie că 290 de pasageri şi 12 membri ai echipajului au fost evacuaţi la timp din aeronavă.

Unul dintre supravieţuitori a postat un mesaj: "Tocmai ne-am prăbuşit, coada avionul a fost pur şi simplu smulsă".

Într-o intervenție telefonică la România TV, Adrian Iovan a declarat: "Este un avion cât se poate de sigur. Depinde cum este exploatat. Orice avion, "trântit" la aterizare, poate suferi asemenea incidente. Evacuarea se face în funcție de situația apărută la bord, în funcție de defecțiunea acuzată".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel