ACCIDENT AVIATIC SIUTGHIOL: PMP cere demisia lui Arafat: "El nu e niciodată tras la răspundere"

raed arafat dc
raed arafat dc

Partidul Mișcarea Populară, condus de Elena Udrea,  crede că Raed Arafat, secretar de stat însărcinat cu gestionarea situațiilor de urgență, trebuie să demisioneze după operațiunea de salvare plină de erori din cazul accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol (Constanța).

"Ca urmare a tragicului accident petrecut ieri în județul Constanța, unde și-au pierdut viața 4 angajați ai SMURD, PMP consideră că este nevoie de o asumare mai clară a responsabilității din partea conducerii acestui serviciu. Privind în urmă, observăm că evenimentul de ieri a fost  doar repetiția unor alte tragedii. Nu putem vorbi despre un eveniment izolat în condițiile în care nu mai puțin de 5 elicoptere SMURD s-au prăbușit în ultimii 12 ani. Devine din ce în ce mai clar că este o problemă de funcționare a întregului sistem. De-a lungul timpului, au răspuns cu funcția șefi de inspectorate din teritoriu și chiar miniștri, dar, din păcate, așa cum ne demonstrează tragedia de ieri, lucrurile au rămas la fel", transmite PMP într-un comunicat de presă.

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Toți cei 4 membri ai echipajului au murit

"Cu toate acestea, tocmai cel care își arogă paternitatea acestui serviciu, cel care l-a crescut și coordonat, nu este tras niciodată la răspundere. În orice altă țară civilizată din această lume, un șef de instituție, oricâte merite ar avea, este primul care dă socoteală pentru accidentele petrecute în subordinea sa, mai ales când este vorba de pierderi de vieți omenești și când vorbim de situații care se repetă. Avem nenumărate exemple de manageri de spitale, medici foarte apreciați și bine-intenționați, dar care au plătit cu funcția pentru cazuri de malpraxis simple petrecute în subordinea lor. Din păcate, tragedia de ieri este ultima dintr-un lung șir de situații asemănătoare. 14 oameni profesioniști și dedicați salvării de vieți omenești și-au pierdut ei înșiși viața în ultimii ani, plătind pentru tarele unui sistem care refuză orice tentativă de reformare", se arată în comunicatul PMP.

Udrea, atac la Arafat

Șefa PMP, Elena Udrea, a transmis marți condoleanțe și a criticat guvernul condus de Victor Ponta.
 
"Acest dezastru (la fel ca şi cel din Apuseni) este rezultatul faptului că nu a existat o reformă adevărată în sistemul de sănătate românesc - chiar şi în cel de urgenţă.  Raed Arafat şi cei care conduc astăzi guvernul României s-au opus în 2012 unei legi care, poate, dacă ar fi fost în vigoare, ar fi putut salva mai multe vieţi", a scris Udrea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel