Accesul pe Transfăgărăşan, interzis. Telecabina a fost oprită

Turiştii nu pot ajunge la cabanele din zona Bâlea Lac, la altitudinea de 2.034 metri în munţii Făgăraş, pentru că accesul pe Transfăgărăşan a fost interzis şi telecabina a fost oprită din motive de siguranţă, din cauza vântului foarte puternic care bate şi cu 120 km/oră, potrivit cabanierilor şi meteorologilor.

Zona turistică Bâlea se află, miercuri, sub atenţionare de Cod portocaliu de vânt puternic. S-au înregistrat deja intensificări ale vântului de 120 km/oră, la rafală, în zona Bâlea, potrivit meteorologilor.

Cabanierii de la Bâlea Lac confirmă că telecabina a fost oprită, miercuri, aceasta reprezentând singurul mijloc de transport de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac până la primăvară. Transportul pe cablu de la Bâlea se face doar când condiţiile meteo sunt bune şi nu sunt probleme tehnice, pe o distanţă de 3.700 de metri. Un turist adult trebuie să plătească 70 de lei pentru un drum dus-întors cu telecabina, la Bâlea.

Deşi nu este zăpadă la Bâlea, accesul nu se poate face pe şosea. Circulaţia rutieră este închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel