Academia Română din Roma, SCANDAL pe sume exorbitante. Rapoarte MAE, nicio măsură

Scandal la Sediul Academiei Române la Roma, după o serie de nereguli uriașe la care MAE nu a luat nicio măsură, cu toate că a avizat corpul de control, existând mai multe rapoarte.

Sediul Academiei Române la Roma, aflat într-o zonă exclusivistă în capitala Italiei, ridicat la inițiativa marelui istoric Nicolae Iorga, este o clădire impunătoare. Zeci de holuri, zeci de camere, apartamente,  birouri, săli de evenimente. Toate acestea, dacă ar funcționa din plin în fiecare moment al zilei, ar genera și un consum.

Doar că, potrivit unui document publicat de Emigrantul, gazetă românească din Italia, de la începutul anului 2017 și până la venirea noului director, în luna iulie, aici nu fuseseră decât 3 cazări. Adică trei persoane care ocupaseră 3 camere pentru modica sumă de 16 euro/zi. Consumul de energie și cel al gazelor indică însă altceva. 

Citirea contuarului pe o perioadă de 5 ani adus o sumă exorbitană: 283.416 euro. Potrivit sursei citate, camerele sunt închiriate clandesti la negru. Mai mult, Emigrantul.it informează că Banca Națională a României, finanțatorul clădirii, a stabilit ca un apartament din Academie să revină ei pentru a-și caza oamenii ajunși la Roma, lucru care se întâmplă foarte rar. De multe ori apartamentul băncii a fost închiriat de către angajații intituției fără acordul BNR.

Iar lucrurile nu se opresc aici. Potrivit gazetei citate, angajații au mai vândut din când în când evenimentele pentru 3-400 de euro, asta cu toate că ele ar fi trebuit să se defășoare gratuit.

MAE, care a avizat corpul de control în mai multe rapoarte nu are nicio reacție în acest sens. Și, desigur, nu s-a luat nicio măsură.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel