EXCLUSIV  Academia de Poliție 2017. Situație absurdă cu Godină și tinerii care au învățat pentru admitere

Anca Murgoci / 09 aug 2017 / 08:56 Salveaza PDF Comentarii

Marian Godină a tunat și a fulgerat după probele scrise la Academia de Poliție. Pentru că mai multe grile de corectare au fost greșite, polițistul a spus că ia în calcul să depună plângeri penale, nicidecum contestație pentru că este prea puțin pentru circul care s-a petrecut.

Încerc să înțeleg care circ. Într-adevăr, au fost niște greșeli, dar Academia de Poliție le-a recunoscut și a anunțat că problema se va rezolva și va acorda punctajul cuvenit. Marian Godină a spus că rectorul Academiei de Poliție, pentru acest circ, ar trebui să își dea demisia simultan cu recorectarea pentru că și-a bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care miercuri au plâns.

De ce, domnule Godină? De ce să plângă? Cine a învățat nu va avea nicio problemă. Și toți cei care am dat în viața noastră, măcar o dată, un test grilă, știm cât de simple sunt dacă ai învățat, mult mai simple decât în cazul subiectelor sinteză când deși ai învățat, ba mai uiți o idee, ba mai intervine și subiectivismul profesorilor care corectează etc. La testele grilă, lucrurile sunt simple, și dacă există greșeli în barem, acelea sunt evidente și se repară, că nimeni nu-i absurd, dovadă și anunțul Academiei de Poliției care ar fi venit și fără bocetele unora.

Marian Godină a luat 6 la engleză, la gramatică 9 și nici la istorie nu a excelat. Media notelor este 7, iar anul trecut, ultima medie de intrare a fost 8,10. Așadar, nici două-trei grile nu l-ar fi salvat.

Dar Marian Godină a făcut un lucru care poate a trecut ușor cu vederea. Nervos la culme pentru greșelile din grilele de corectare, i-a jignit pe tinerii care chiar au învățat pentru probele scrise la Academia de Poliție. "Vor intra cei care au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte", a spus celebrul polițist. Cum adică cei care au ghicit?! Adică cei care au note mai mari decât Marian Godină sunt niște incompetenți, care nu au stat cu burta pe carte, niște favorizați ai destinului? Nu, Marian Godină, au învățat și probabil, mulți dintre ei, nu au picat de patru ori până să ajungă aici. Și poate, atunci când pici de cinci ori la un examen de admitere, pentru aceiași facultate, problema este la tine, nu la Academia de Poliție.

[citeste si]

Marian Godină: "Dragi colegi care ați susținut azi examenul la Academia de Poliție,

Din informații precise, mai multe grile de corectare au fost greșite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulțumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greșite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greșite, numai în cazul în care deja știau că li se vor considera corecte. Și tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulțumi cu o recorectare și cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloșie, ceea ce se va nega.

Domnule rector al Academiei de Poliție, pentru acest circ ar trebui să vă dați demisia simultan cu recorectarea. V-ați bătut joc de emoțiile a mii de tineri și părinți care astăzi au plâns".

Marian Godină: "Pentru că sunt asaltat de telefoane, prefer să spun aici că am luat azi la examen media 7.50 și am șanse spre zero să fiu admis. Partea bună e că sunt mai obișnuit să pic decât să reușesc, așa că nu e o tragedie pentru mine și nu se termină lumea. Urmează însă o perioadă în care mă voi gândi serios dacă voi mai continua într-un sistem din care eu simt că nu prea mai fac parte. Într-un sistem în care colegi apropiați ai mei, care beneficiază de multe de pe urma mea, dar care, în locul unei minime recunoștințe, au dezvoltat o invidie enormă față de mine. Sunt convins că ei sunt cei mai bucuroși azi. Sunt aceiași care mâine îmi vor spune în față cât de rău le pare de nereușita mea și aceiași dintre care niciunul nu a venit la lansarea mea de carte pe care am avut-o în Brașov, dar se bucurau în schimb de ce se întâmplase. Mai ales că nu era pe cârca lor. Sunt imun oricum în legătură cu lucrurile astea.

În legătură cu examenul de azi, fără să îi iau Cezarului ce-i al Cezarului, pot spune că vor intra cei care au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte. Degeaba pierzi nopți învățând dacă te întreabă care e antonimul cuvântului "zbir", sinonimul lui "prinos" sau alte tâmpenii fără de care pot dormi la fel în viață. I-aș spune câteva sinonime celui care a conceput subiectele de azi și care, în opinia mea, și-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie și bani. La istorie, unde cu toată modestia afirm că pot discuta de la egal la egal cu orice profesor de gimnaziu, am greșit azi 8 întrebări din 30. Enorm, în condițiile în care țelul meu era nota 10, dar explicabil ținând cont de întrebările date. Ba mai mult, cel care a conceput subiectele a vrut să confirme bancurile cu Garcea, iar la una din grile două răspunsuri erau identice. Noroc că niciunul nu era corect, dar mă întreb totuși de ce nu a fost capabil să conceapă un test cu 30 de răspunsuri clare, unice, fără erori și fără ambiguități".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23