Academia Cațavencu, ”omorâtă de Sabin Orcan”. PAH: ”Încă un vierme pe care l-am băgat în istorie”

”Academia Cațavencu” nu va mai apărea pe print, ci doar în online. 

”Academia Cațavencu” fost cel mai longeviv săptămânal de satiră și investigație. Fondat în 1991, a fost cumpărat de Realitatea Media în 2006. Din ”Academia Cațavencu” s-a desprins un grup care a format ”Kamikaze”. În 2011, firma care edita ”Academia Cațavencu” a intrat în faliment. Titlul ziarului a fost scos la licitație. Marca a fost adjudecată de Dan Adamescu pentru suma de 882.659 euro. Un grup nu a vrut să continue cu noul proprietar și a fondat ”Cațavencii”. 

Acum, Academia Cațavencu dispare pe print, rămâne doar în online. Sabin Orcan, coordonator editorial al grupului deținut de familia Adamescu, a spus că este vorba despre o reducere de costuri. 

PAH, reacție virulentă la adresa lui Orcan

Patrick André de Hillerin, jurnalist la Cațavencii, scrie pe Facebook: ”Născută în 1991 de Doru Bușcu, Patrick Andre de Hillerin, Eugen Istodor, Cornel Ivanciuc, Octav Mardale, Liviu Mihaiu, Ioan T. Morar, Viorel Moțoc, Mircea Toma și Sorin Vulpe (ordine alfabetică, la care se mai adaugă și Felix Anton Rizea, Ducu Hâncu, Florin Călinescu și Mircea Dinescu). Omorâtă în 2017 de Sabin Orcan. S-a numit Academia Cațavencu și, de fapt, a murit în 2011, dar a fost înmormântată de-abia în 2017. Ce-a fost de spus despre răposata s-a spus în 2011. Acum doar aruncăm un pumn de țărână peste. Iar ăsta va fi singurul lucru care-l va ajuta pe Sabin Orcan să intre în istoria presei românești: a decis încetarea apariției pe print a Academiei Cațavencu. Încă un vierme pe care, indirect, l-am băgat în istorie.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel