Abuzurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina, dezvăluite de noi interceptări audio: Păi, care rus nu fură?!

Război Rusia - Ucraina, ziua 12, 7 martie 2022
Război Rusia - Ucraina, ziua 12, 7 martie 2022

Noi interceptări de convorbiri telefonice ale unor militari ruşi, făcute publice miercuri de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relevă că unii soldaţi ruşi - trimişi în Ucraina pentru 'demilitarizare' şi 'denazificare', aşa cum susţine Kremlinul - se fac responsabili de abuzuri - de la crime, la jafuri şi violuri, relatează agenţiile de presă ucrainene Unian, Ukrinform şi Dialog.

'Ocupanţii au devenit într-atât de insolenţi, încât jefuirea caselor ucrainenilor este pentru ei ca mersul la supermarket', notează cu indignare jurnaliştii de la Unian, într-un comentariu pe marginea conţinutului unei discuţii telefonice dintre un militar rus şi soţia sa.

'Păi, care rus nu fură?!'

Rusul se laudă soţiei că 'i-a făcut rost de ceva cosmetice, tricouri şi adidaşi New Balance', aşa ca o 'amintire din Ucraina'. 'Păi, care rus nu fură!', îi răspunde nevasta sa parcă pentru a-i risipi orice îndoieli de ordin moral. Bărbatul îi spune că a dat peste casa unei familii care se pare că se ocupă de sport pentru că a găsit tot felul de suplimente alimentare scumpe, tricouri de fotbal şi hochei.

'Mi-a picat faţa când am intrat în apartament!'

'Lucrurile sunt de foarte bună calitate. Mi-a picat faţa când am intrat în apartament!', mai spune el, adăugând că unii dintre camarazii săi au adunat valize întregi de bunuri cu care vor veni acasă.

'Vezi, cum trăiau ei! Şi noi cum o ducem?! De aceea şi luptă cu atâta înverşunare', îi răspunde soţia, ceea ce relevă, potrivit jurnaliştilor ucraineni, că unii dintre ruşi cunosc de fapt adevărul despre ceea ce se întâmplă în realitate în Ucraina, nu doar ceea ce le prezintă propaganda de stat.

'Trei tanchişti (ruşi) au violat o fată de 16 ani'

În finalul discuţiei, soţia îi spune că ar fi bine dacă 'ar face rost de un laptop şi de un costum sport'. Într-o altă discuţie telefonică, postată de SBU pe canalul Telegram, un alt militar rus îşi distrează soţia la telefon povestindu-i cum 'trei tanchişti (ruşi) au violat o fată de 16 ani', relevă Ukrinform.

Soţia pare 'chiar amuzată de aşa păţanie'

După cum rezultă din conversaţie, soţia pare 'chiar amuzată de aşa păţanie'. SBU a dat publicităţii marţi interceptările unor discuţii telefonice în care comandanţi ruşi dădeau ordine directe privind distrugerea unor localităţi ucrainene, unde nu se aflau niciun fel de obiective militare.

La începutul lunii martie, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba denunţase, fără să aducă probe, că soldaţii ruşi comit violuri în Ucraina, pe lângă alte abuzuri. La începutul invaziei în Ucraina, soldaţii ruşi le luau cu forţa ucrainenilor telefoanele mobile, după ce operatorii de telefonie mobilă din Ucraina dezactivaseră capacitatea forţelor ruse de a-şi folosi canalele de comunicare în roaming, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel