EXCLUSIV  Absolvenţii de liceu nu se mai duc spre inginerie. Rectorul Lucian Georgescu arată paradoxul: Nu mai există linii de producție foarte mari în România

Facebook Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facebook Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Una dintre cele mai bune facultăţi din România, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, duce lipsă de candidaţi. Rectorul UDJG, Lucian Georgescu, a explicat care sunt motivele. 

După ce Val Vâlcu a scos în evidenţă celebritatea Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, rectorul Lucian Georgescu a afirmat că situaţia este, de fapt, un paradox. 

"Paradoxul este că avem o şcoală de mare tradiţie, care funcţionează de multă vreme, care are rezultate şi educaţionale şi de cercetare foarte mari. Dar numărul candidaţilor este în scădere de câţiva ani", ne-a explicat Lucian Georgescu. 

"Poate nu e promovată suficient. E această presiune pe decarbonizare, care înseamnă noi tehnologii, noi alimente. Nu vreau să intru în discuţia despre insecte, dar avem o cerere tot mai mare a publicului, care vrea mâncare mai bună, bomboane care îngraşă mai puţin", a replicat Val Vâlcu. 

"Unul dintre motivele scăderii cererii de ingineri este faptul că nu mai există linii de producţie foarte mari în România. Ci doar linii mici, cu producţie limitată. Atunci, cererea de persoane calificate care vin cu inovare e din ce în ce mai mică. Nu există mari producători pe industria alimentară în România, în primul rând. Nici pe piscicultură nu mai există. Avem un potenţial piscicol extraordinar. Dar suprafaţa de acvacultură s-a diminuat drastic în România, deci nu mai avem cerere de ingineri de acvacultură, piscicultură", a mai declarat rectorul UDJG. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO

Cum a reușit vinul să se dezvolte într-un ritm mare în România. Dacă țara noastră mergea în același ritm, eram departe, spune rectorul Universității „Dunărea de Jos“

Calitatea produselor vinicole a crescut foarte mult în ultimii ani, afirmă Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, iar tehnologizarea industriei a jucat un rol esențial în această dezvoltare.

Profesorul Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, a vorbit despre dezvoltarea domeniului vinicol din România în ultimii ani:

„Sectorul vinicol se dezvoltă. Calitatea produselor alimentare, în România, a crescut, dar pe vin, dacă toată România se dezvolta, în ultimii 15 ani, în ritmul în care a crescut calitatea vinului românesc, atât pe roșu, cât și pe alb, dar în special pe sec, era bine. Suntem mult deasupra tuturor lucrurilor care existau acum 20 de ani. Este spectaculos ce a crescut domeniul ăsta.

Am venit și noi, din urmă, cu tehnologii noi, cu solurile. De asemenea, sunt schimbări climatice care conduc către necesitatea de adaptarea  a viei și adaptare a tehnologiei vinului. Scade imunitatea din sol, cresc anumiți nutrienți, crește cantitatea de zile de însoliere, iar asta presupune, la fel, tehnologii noi. Se lucrează cu cei de la universitățile de profil, de științe agricole, și se merge în direcția asta“, a spus, la DC News, profesorul Lucian Georgescu.

Admitere 2022: Locuri „păstrate” la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați. Ocazie extraordinară pentru viitorii studenți

Rectorul Universității „Dunărea de Jos“ din Galați, Lucian Georgescu, a vorbit despre preferințele studenților care se îndreaptă către orașul de pe Dunăre și despre oferta educațională a universității. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel