Imperiul britanic al lui Roman Abramovich nu mai există! Iată lista bunurilor confiscate de Regatul Unit de la oligarhul rus

Roman Abramovich
Roman Abramovich

Chelsea poate să nu mai fie vândută, dar lista de active înghețate a lui Roman Abramovici este foarte lungă. Alți șapte oligarhi au fost sancționați, o lovitură de 18 miliarde

A fost înghețat ca parte a sancțiunilor impuse oligarhilor ruși apropiați de Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina. La o privire mai atentă, lista bunurilor supuse sancțiunilor Downing Street merge mult mai departe, incluzând conturi curente, vile, companii, maxi iahturi. Active în valoare de miliarde de euro, sau lire sterline în acest caz. 

”Sancțiunile de astăzi arată încă o dată că oligarhii și cleptocrații nu au loc în economia noastră sau în societatea noastră. Cu legăturile lor strânse cu Putin, ei sunt complici la agresiunea sa”, a declarat Liz Truss, secretarul de externe al cabinetului lui Boris Johnson, într-un comunicat.

”Nu mai pot exista locuri liniștite pentru cei care susțin crimele lui Putin”, a adăugat premierul britanic, ”aceste sancțiuni sunt încă o demonstrație a sprijinului nostru pentru poporul ucrainean”, continuă acesta. 

Sancțiunile impuse lui Roman Abramovich

Magnatul rus nu va mai putea face afaceri în Regatul Unit și nici măcar nu va putea pune piciorul acolo, în condițiile în care una dintre sancțiunile impuse de guvernul condus de Boris Johnson prevede interdicția de intrare în țară. Nu numai că, niciun cetățean sau companie a Regatului nu va avea voie să facă afaceri cu el. Conturile sale curente și deținerile sale din Marea Britanie au fost complet înghețate.

Pentru a scăpa de sancțiunile britanice, Abramovici scosese deja spre vânzare o parte din imensa sa moștenire britanică, inclusiv o mega vilă în Kensington în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro, un penthouse în centrul Londrei (în valoare de 27 de milioane), iahturi de 1,5 miliarde, avioane private și elicoptere pentru aproape 400 de milioane. 

Chelsea nu mai este de vânzare, viitorul este în pericol

Dar ceea ce atrage atenția opiniei publice britanice este mai presus de toate repercusiunile asupra lui Chelsea , una dintre cele mai de succes și mai cunoscute echipe de fotbal din Marea Britanie, al cărei viitor este din ce în ce mai incert. „Restricțiile privind înghețarea activelor se aplică și tuturor entităților deținute sau controlate de Roman Abramovici. Aceasta înseamnă că Chelsea Football Club este acum supus unei înghețări a activelor în temeiul sancțiunilor financiare din Regatul Unit”, conform sursei Guvernul Britanic

Altfel spus, Abramovich nu va mai putea vinde compania. Decizia de a abandona echipa a fost anunțată la câteva zile după ce a început invazia rusă în Ucraina. Prin două note, oligarhul rus renunțase mai întâi la președinția clubului, iar apoi a mandatat băncile să caute cumpărători interesați de o afacere în valoare de aproximativ 3 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de euro), anunțând că încasările vor fi donate victimelor conflictului. 

Alți oligarhi sancționați de Londra: active înghețate pentru 18 miliarde

Pe lângă Abramovici, Marea Britanie a anunțat sancțiuni împotriva altor șapte oligarhi. 

Igor Sechin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev după ce au fost adăugați pe lista de sancțiuni a țării, inclusiv regele aluminiului Oleg Deripaska, care deține pachete de acțiuni la En + Group, directorul executiv al Rosneft Igor Sechin, președintele Vtb Bank Andrey Kostin, CEO-ul Gazprom Alexei Miller , președintele Transneft Nikolai Tokarev, președintele consiliului de administrație al Bank of Rossiya, Dmitri Lebedev. 

Per total, active în valoare de aproximativ 18 miliarde de euro, 15 miliarde de lire sterline, au fost înghețate, pe lângă cele 22 de miliarde înghețate săptămâna trecută , printre care antreprenorul Alisher Usmanov, proprietarul a 30% din Everton, o altă echipă a Premier League și fosta Viceprim-ministrul rus Igor Şuvalov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel