Abramovich plăteşte aproape 2000 dolari pe oră pentru a-şi recupera avioanele confiscate

Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska, Pexels

Miliardarul Roman Abramovich a angajat o firmă de avocatură din SUA pentru a lupta contra sancţiunilor impuse după ce Rusia a invadat Ucraina. 

Tariful avocaţilor este de 1900 de dolari pe oră. Aceştia luptă acum pentru ca miliardarul rus să îşi recupereze cele două avioane confiscate în contextul sancţiunilor, scrie en.newviz.ru.

Însă nici avocaţii nu scapă uşor. Pentru că îl apără pe Abramovich, avocaţii Michael Kim şi Michael Sherwin au fost obligaţi să se înregistreze la Departamentul de Justiţie drept agenţi străini. 

Acum, Abramovich vrea să conteste confiscarea avioanelor Boeing 787-7 Dreamliner şi Gulfstream. Cele două au fost consemnate la sol după ce au zburat spre Rusia fără permisiunea autorităţilor americane. Între timp, s-a aflat însă că zborurile au fost efectuate la cererea oficialilor ucraineni, care l-au rugat pe Abramovich să participe la negocierile între Rusia şi Ucraina. 

Se pare, însă, că tariful cerut de cei doi nu este cel mai mare din SUA. Conform sursei citate, avocaţi de la firma Hogan Lovells şi Latham and Watkins au câştigat în iunie 2022 mai mult de 2000 de dolari pe oră. Avocaţii contractaţi de Abramovich lucrează pentru o firmă care nu face parte din top 100 firme de avocatură din SUA. 

SUA au ordonat confiscarea a două avioane ale oligarhului rus Roman Abramovici

Ministerul american al Justiţiei a ordonat luni confiscarea a două avioane aparţinând oligarhului rus Roman Abramovici, afirmând că acestea au fost utilizate încălcând sancţiuni adoptate împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, relatează AFP. 

Ministerul a explicat în documente juridice că cele două aparate, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, zburaseră în teritoriul rusesc după instituirea în 2 martie a reglementărilor americane asupra exporturilor. Cele două avioane, în valoare de peste 400 milioane de dolari, sunt de origine americană, iar proprietarul lor, miliardarul Roman Abramovici, a dispus ca acestea să zboare în martie până în Rusia fără să fi cerut licenţă specială de reexport, potrivit ministerului.

'Aceasta este o componentă importantă a strategiei americane'

'Controalele Ministerului Comerţului asupra exporturilor şi reexporturilor sunt solide şi trebuie să fie respectate. Aceasta este o componentă importantă a strategiei americane pentru a priva Rusia de mijloace de alimentare a războiului său ilegal', a explicat Andrew Adams, directorul echipei denumite KleptoCaptură.

Această echipă, din care fac parte zece procurori şi anchetatori din mai multe servicii americane, are misiunea de a ancheta încălcarea sancţiunilor adoptate împotriva Moscovei după invazia în Ucraina şi să organizeze confiscarea bunurilor oligarhilor.

'Pe termen scurt, obiectivul acestei echipe este de a demonstra aplicarea strictă a regimului de sancţiuni şi de a încuraja oamenii apropiaţi Kremlinului să se distanţeze de statul rus, care continuă să accelereze războiul', a adăugat Andrew Adams.

Ministerul Justiţiei american nu a indicat unde se află în prezent cele două avioane. Fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea nu a fost plasat pe lista personalităţilor sancţionate de SUA. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel