Abonamente gratuite elevi. STB, precizări suplimentare

Autobuzele liniilor 243, 282, 343 şi N123 vor circula pe trasee deviate între 24 şi 26 noiembrie. STB Sursa: Facebook STB
Autobuzele liniilor 243, 282, 343 şi N123 vor circula pe trasee deviate între 24 şi 26 noiembrie. STB Sursa: Facebook STB

Conform HCGMB 838/12.12.2018, votata de Consiliul General, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, acordă gratuitate pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/ autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Capitală.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Și elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu. Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Cum se eliberează abonamentul pentru elevii până în 14 ani

 

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere. Pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât pentru elevii care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal. La prima emitere, cardul de călătorie nominal, este gratuit. Elevii care au deţinut carduri nominale de călătorie şi nu se mai află în posesia acestora, au posibilitatea achiziţionării unui nou card la tariful de 4,7 lei. Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA.

Vezi şi: Ministru PSD ”falimentar”, afaceri pe bandă rulantă

Fed Cup. Când și unde va juca România în semifinale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel