Abonamente de 1 LEU la transportul public

Elevii, studenţii şi şomerii vor beneficia de abonamente de un leu la transportul public din Galaţi.

Elevii din învăţământul obligatoriu, studenţii înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, şi persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj vor plăti doar un leu pentru un abonament pe o linie de transport public începând cu 1 martie, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local Galaţi.

Hotărârea mai prevede că persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.900 lei brut/lună vor beneficia de o reducere cu 98% a preţului pentru un abonament pe o linie sau pe două linii. Pensionarii cu venituri din pensie între 1.901 şi 2.500 lei brut/lună, vor primi o reducere de 75% a preţului pe abonament, iar cei cu venituri din pensie între 2.501 şi 3.000 lei brut/lună, vor plăti 50%, adică 25 lei, pentru un abonament pe o linie.

Pensionarii de invaliditate, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap accentuat şi grav vor beneficia de abonament gratuit pe o linie sau pe două linii. Tot de gratuitate vor avea parte şi cei care beneficiază de serviciile Cantinei de Ajutor Social Galaţi, din subordinea primăriei. De asemenea, persoanele care încasează salariul minim pe economie de 1.900 lei brut /lună, îşi vor putea cumpăra abonamentul pe o linie cu 12,5 lei, beneficiind de o reducere de 75%.

Subvenţie la transportul în comun de 75%

'Pentru prima dată, angajaţii cu salariul minimum pe economie vor beneficia de o subvenţie la transportul în comun de 75%, asta pentru că într-adevăr, ca să fim sinceri, de pe urma acestor oameni, bugetul nostru, per ansamblu, chiar are de câştigat. Cotă parte din impozitul pe veniturile lor se întoarce în bugetul local. E puţin ceea ce putem face pentru dumnealor, sperăm ca la momentul în care, din punct de vedere financiar, să ne punem pe picioare mai bine, poate că vor urma şi alte categorii sociale', a declarat, vineri, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

[citeste si]

În municipiul Galaţi un abonament pe o linie costă 50 de lei, iar unul pe două linii 75 de lei, fără reduceri aplicate. Anul trecut, costurile suportate de la bugetul local pentru transportul public au fost de 31 milioane lei, iar pentru anul acesta este preconizată o sumă de 46-47 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel