Abigail Rupp, Adjunct ambasador SUA: Românii tot mai puţin toleranţi cu corupţia

Abigail Rupp, foto: facebook / Universitatea Babeş-Bolyai
Abigail Rupp, foto: facebook / Universitatea Babeş-Bolyai

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii în România, Abigail Rupp, a declarat că România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, lucru care va ajuta la atragerea investitorilor.

'Atunci când suntem întrebaţi care este lucrul cel mai bun de făcut pentru a creşte valoarea investiţiilor americane spunem că trebuie continuată lupta împotriva corupţiei. Am remarcat faptul că anul trecut publicul românesc a devenit tot mai puţin tolerant cu corupţia şi cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a încuraja instituţiile publice să continue să progreseze în acest domeniu', a spus Abigail Rupp în discursul său, susţinut la conferinţa organizată de grupul de analiză Citadel din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj.

Diplomatul american a vorbit şi despre faptul că progresele înregistrate de România în acest domeniu au făcut-o un lider în regiune şi a amintit că între 2014 şi 2016 au fost puşi sub acuzare 242 oficiali de rang înalt şi au fost condamnaţi 142. Ea a vorbit şi despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA şi despre importanţa securităţii, ca parte a acestei colaborări, referindu-se la contribuţia ţării noastre în operaţiunile din Afganistan sau Irak sau în cadrul altor alianţe internaţionale.

Diplomatul american s-a referit în discursul său şi la aspectele economice sau la cele din domeniul educaţiei din cadrul colaborării româno-americane, amintind că ţara noastră a exportat în Statele Unite bunuri în valoare de peste două miliarde de dolari, iar în 2017 importurile din Statele Unite ale Americii au crescut cu 40 la sută.

[citeste si]

Potrivit lui Abigail Rupp, SUA este în prezent al şaselea mare investitor străin în România. Abigail Rupp a participat joi la dezbaterea cu tema '100 de ani de la 'Discursul în 14 puncte' al preşedintelui Woodrow Wilson. Ordinea europeană: atunci şi acum', organizată la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel