A ucis 77 de oameni. Criminalul care vrea să fie ELIBERAT din închisoare

Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse
Norwegian mass killer Breivik gestures as he arrives in the court room at Oslo Courthouse

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în 2011, cere eliberarea condiţionată, a anunţat miercuri avocatul său, la nouă ani după cel mai grav masacru cunoscut de Norvegia în timp de pace, relatează France Presse.

Ţinut izolat de alţi deţinuţi, Breivik se plânge de asemenea de această izolare şi va reclama din nou statul norvegian pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, a declarat Oystein Storrvik.

La 22 iulie 2011, Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului la Oslo şi apoi deschizând focul asupra unei adunări de tineri laburişti pe insula Utoya. Extremistul de 41 de ani a fost condamnat în 2012 la pedeapsa maximă, şi anume 21 de ani de închisoare, care ar putea fi prelungită pe termen nelimitat.

'Am trimis o cerere de eliberare condiţionată în numele său', a declarat Storrvik ziarului norvegian Verdens Gang (VG). 'El are dreptul la o examinare judiciară a libertăţii condiţionate la expirarea perioadei minime de zece ani în cazul său. Este un drept pe care îl au toţi condamnaţii', a adăugat acesta.

Potrivit avocatului, Breivik intenţionează de asemenea să depună din nou o plângere împotriva statului norvegian pentru a protesta împotriva 'unei izolări atât de lungi' în închisoare. După o primă rundă câştigată parţial în instanţă în 2016 pentru tratament 'inuman' şi 'degradant', ce contravine Convenţiei europene a drepturilor omului, al doilea aspect al plângerii depuse de Breivik în legătură cu comunicarea cu exteriorul a fost respins.

În închisoarea din Skien (sud-est) unde îşi execută pedeapsa, Breivik dispune de trei celule de peste 10 m2 fiecare, dotate cu televizor cu jocuri video şi DVD player, un computer (fără conexiune la internet) şi aparate de antrenament cu greutăţi. Grupul de sprijin pentru familiile victimelor a refuzat să comenteze, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel